Košarka
SPORTOVI
Košarka
Memphis pregažen

San Antonio furiozno otvorio finale Zapada

Košarkaši San Antonija u velikom su stilu otvorili finale Zapadne konferencije NBA lige. U svome su AT&T Centeru deklasirali Memphis sa 105-83…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Spursi su od prve minute stisnuli gas do kraja i okončali uvodnu četvrtinu s prednošću od 17 koševa (31-14). Gosti su nakon serije trica Quincyja Pondextera u trećoj četvrtini došli na minus šest (62-56), ali bio je to samo kratkotrajni bljesak. Domaći su se ekspresno oporavili i odjurili do uvjerljive pobjede. Druga je utakmica na rasporedu u utorak, također u Teksasu.

Grizzliesi su u svoj prvi konferencijski finale u klupskoj povijesti očito ušli impresionirani. Premda su poznati kao momčad s najčvršćom obranom u ligi, dopustili su Spursima da im ubace preko 100 koševa i da pritom imaju 53 posto šuta iz igre. Osim toga, ubacio je San Antonio čak 14 trica, što je klupski rekord kad su u pitanju utakmice doigravanja.

Tony Parker je još jednom blistao u pobjedničkom sastavu s 20 koševa (šut 9-14) i devet asistencija. Kawhi Leonard je dodao 18, a Danny Green 16 poena. Velik je posao odradio i Tim Duncan koji je dvoboj zaključio sa šest koševa i deset skokova, ali je pritom potpuno zaustavio ponajboljeg igrača Memphisa Zacha Randolpha koji je ostao samo na dva poena (šut 1-8). Pondexter je postigao 17, a Marc Gasol 15 koševa za goste, dok je Mike Conley ubilježio 14 koševa i osam asistencija.(TS)

NBA doigravanje, konferencijski finale:

Zapadna konferencija

San Antonio (2) - Memphis (5) 105-83 (Parker 20k, 9a, Leonard 18k / Pondexter 17k, Gasol 15k)

San Antonio vodi 1:0

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider