Košarka
SPORTOVI
Košarka
NEVJEROJATNA ŠUTERSKA SERIJA

VIDEO Ponajbolja košarkašica svijeta šokirala sve i napravila nešto što nije uspio nijedan muški kolega

Američka košarkašica Sabrina Ionescu upisala je najbolji rezultat u povijesti All star natjecanja u šutiranju trica.

Sabrina Ionescu (Foto: Afp)

Jedna od najboljih košarkašica današnjice, Sabrina Ionescu, oduševila je svijet svojim nastupom na natjecanju u tricima tijekom WNBA All star tjedna.

Ona je pogodila čak 25 od 27 šuteva unutar jedne minute, što je najbolji rezultat u povijesti, odnosno uvjerljivo je nadmašila i sve muške kolege.

Srušila preko 30 godina star rekord

Dosad je najbolji rezultat u postotku pogođenih lopti imao Craig Hodges, koji je u ligi nastupao od 1982. do 1992. godine, a čak osam puta je nastupio na tom natjecanju. On je jednom prilikom ubacio 21 od 25 šuteva te je imao 19 pogođenih u nizu. No, on je sad povijest.

Povijest je postao i Stephen Curry, koji drži rekord s 31 bodom u natjecanju, ali te bodove je osvojio po novim pravilima. On je tim putem ubacio 21 od 27 lopti.

Ionesu je osvojila 37 bodova, promašivši prvi šut, da bi onda pogodila 20 u nizu te promašila još jedan u posljednjoj seriji.

Ionescu je po mnogima najbolja košarkašica svijeta na nižim pozicijama. Tijekom dosadašnje karijere je na prosjeku od 14 poena, 6 asistencija i 5.8 skokova po utakmici.

Ova 26-godišnja 180 cm visoka članica New York Libertyja je dvostruka sudionica All star utakmice, a 2020. godine odabrana je kao prvi izbor na WNBA draftu. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider