Košarka
SPORTOVI
Košarka
nije normalan

Monstruozni Westbrook upisao novi triple-double: Blizu Jordana i Robertsona

Russell Westbrook još je jednom triple-doubleom predvodio svoju momčad do pobjede...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Odigrane su svega četiri NBA utakmice u noći s nedjelje na ponedjeljak, no kada u njima nastupi Russell Westbrook to gotovo uvijek bude spektakularno. Tako je bilo i noćas kada je razigravač Oklahome City Thundera upisao peti uzastopni triple-double, 10. u sezoni i 47. u karijeri. Tijekom ovog niza Westbrook je na prosjeku od 28.6 poena, 14.4 skokova i 13.6 asistencija.

Lovi Michaela Jordana

Thunder je pred svojim navijačima slavio protiv New Orleans Pelicansa sa 101-92, a Westbrook je u pobjedu ugradio 28 poena, 17 skokova i 12 asistencija (imao je i 10 izgubljenih lopti). Niz od pet uzastopnih triple-doubleova je najduži još od 1989. godine i Michaela Jordana. Njegovo "leteće visočanstvo" upisalo je tada sedam uzastopnih triple-doubleova.

"Nemam prave riječi kojima bih opisao to što Russell čini. Ne samo što sebe čini boljim, već to radi i s ostalima oko sebe. To rade samo posebni igrači. On ne mari samo za svoju statistiku, nego za statistiku svih nas. On je nevjerojatan igrač", izjavio je nakon dvoboja centar Thundera Enes Kanter te povukao paralelu između Westbrooka i Anthonyja Davisa iz Pelicansa, koji je dvoboj završio s 37 koševa i 15 skokova.

"Ne može nas on sam pobijediti. To mogu samo posebni igrači, poput Russella. Ništa nemam protiv njega. Dobar je igrač, ali ne više od toga."

Na tragu legendarnog Oscara Robertsona

Thunder je odigrao 21 utakmicu ove sezone i trenutno je na triple-double prosjeku od 31 poena, 10.8 skokova i 11.3 asistecnije. On je prvi igrač nakon Oscara Robertsona i sezone 1963/1964 koji je na triple-double prosjeku na početku prosinca.

Zanimljivo, Westbrooku je ovo 10. triple-double u sezoni, a svi ostali igrači zajedno u ligi imaju 11. Možda i najintrigantiji od svih statističkih podataka kod Westbrooka je podatak da je s prosjekom od 10,8 skokova kao razigravač trenutno deseti skakač u ligi.

Iako je imao i 10 izgubljenih lopti, koliko Thunderu znače ovakve partije Westbrooka najbolje govori statistika koja kaže da "kada Russell upiše triple-double Thunder je na omjeru pobjeda i poraza 8-2".

Nema nikakve sumnje da bi Westbrook, ostane li zdrav, mogao ugroziti neke rekorde, a najviše je onih koji se pitaju može li razigravač OKC-a zadržati ovakav ritam kroz cijelu sezonu te postati tek drugi igrač u povijesti koji će završiti regularni dio s dvoznamenkastim prosjekom u tri statističke kategorije. Dosad je to uspjelo samo proslavljenom članu košarkaške Kuće slavnih Oscaru Robertsonu koji je u sezoni 1961/62. igrajući za Cincinnati Royalse (preteća Sacramento Kingsa) prosječno ubacivao 30,8 koševa uz 12, 5 skokova i 11,4 asistencija.

Robertson je u toj sezoni na 41 utakmici imao 'triple-double' učinak, a Westbrook je zasad u dobrom ritmu za dostizanje i tog nestvarnog rekorda.

Dogodila su se i dva iznenađenja noćas. Orlando je u gostima, bez minutaže Marija Hezonje i Damjana Rudeža, slavio protiv Detroit Pistonsa 98:92, dok je Indiana također kao gost bila bolja od Los Angeles Clippersa sa 111:102.

New York Knicksi su pred svojim navijačima sa 106:98 slavili protiv Sacramento Kingsa, za koje je DeMarcus Cousins upisao 36 poena, 12 skokova, četiri asistencije i tri blokade!

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider