Košarka
SPORTOVI
Košarka
može li do kraja?

Uoči povratka Duranta u Oklahomu, Westbrook ispisao povijest!

U 54 odigrane utakmice ove sezone u NBA ligi Russell Westbrook upisao je 26 triple-double učinaka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Russell Westbrook nastavio je u noći s četvrtka na petak ispisivati novo poglavlje NBA povijesti. Ima li snage i moći dovršiti to poglavlje i zasjesti na tron najsvestranijih košarkaša svih vremena saznat ćemo kroz 28 utakmica.

Westbrook je noćas predvodio Oklahomu City Thunder do pobjede protiv aktualnih prvaka Cleveland Cavaliersa. Gosti su igrali sa svim zvijezdama, no to nije spriječilo Westbrooka da herojski odvede Thunder do 118:109 pobjede. Razigravač Oklahome upisao je 29 poena, 12 skokova i 11 asistencija čime je upisao svoj 26. triple-double ove sezone!

Popeo se na treće mjesto ljestvice svih vremena po broju triple-double učinaka u sezoni. Izjednačio se s Oscarom Robertsonom koji je u dvije sezone upisao 26 trostruko-dvostrukih učinaka. Robertson drži i apsolutni rekord (41, sezona 1961/1962) koji će Westbrook pokušati srušiti u preostalih 28 utakmica regularnog dijela sezone. Idući na "listi za odstrijel" je Wilt Chamberlain koji je u sezoni 1973/1974 upisao 31 triple-double.

Westbrook je nakon 54 utakmice regularnog dijela sezone na prosjeku od 30.5 poena, 10.5 skokova te 10.2 asistencije i ako zadrži taj dvocifreni prosjek u svim rubrikama postat će tek drugi čovjek u povijesti NBA lige koji je sezonu završio s triple-double prosjekom. Prvi kojem je to pošlo za rukom bio je legendarni Robertson, koji je u sezoni 61/62 bilježio u prosjeku 30.8 poena, 12.5 skokova i 11.4 asistencije.

Sljedeću priliku za 27. triple-double sezone Westbrook će imati u subotu navečer kada u Chesapeake Energy Arenu stiže aktualni viceprvak Golden State Warriors, predvođen bivšim igračem Thundera - Kevinom Durantom.

Baš poput LeBrona Jamesa 2010. godine (povratak u Cleveland u dresu Miami Heata) Kevin Durant vraća se u dvoranu bivše momčadi kao jedan od najomraženijih igrača današnjice. Očekuje se da će domaći navijači biti podijeljeni i da neće cijela dvorana zviždati Durantu. Većina mu zamjera odlazak u momčad koju je Thunder imao na konopcima prošle sezone u finalu Zapadne konferencije (3:1), ali mu ne zaboravljaju sve što je napravio za Thunder otkako je 2007. izabran kao drugi izbor na NBA draftu.

Westbrook ima 28 utakmica da upiše barem još šest triple-double učinaka i zajedne na drugo mjesto ljestvice svih vremena. Očekivati da ostvari 16 i skine Robertsona je vrlo optimistično, ali ne i nemoguće kada je Russ u pitanju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider