Košarka
SPORTOVI
Košarka
Upitan plasman na SP

Iskusni košarkaš spreman pomoći reprezentaciji: ''Bila bi mi čast''

Hrvatska košarkaška reprezentacija još ne zna za pobjedu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski košarkaš Damjan Rudež, kojem u srijedu istječe ugovor sa španjolskim prvakom Valencijom, spreman je igrati za Hrvatsku u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, rekao je u razgovoru za Hinu u Madridu.

"Razgovarao sam s izbornikom Skelinom i, naravno, rekao sam mu da sam spreman igrati u slučaju da sam dostupan. Volio bih igrati za reprezentaciju, dapače bila bi mi čast. Nažalost Euroliga nije dopuštala klubovima da puštaju igrače na reprezentativne utakmice", rekao je 31-godišnji krilni centar.

Hrvatska je u prva dva kola izgubila od Nizozemske i Italije, a iduću utakmicu igra za mjesec dana na svom parketu protiv Rumunjske. Svoju pomoć nedavno je ponudio i Krunoslav Simon, 32-godišnji bek Anadolu Efesa.

"Ovo je daleko od bezizgledne situacije. Treba dobiti iduće dvije utakmice, dati sve sebe. Ne treba ništa tako tragično gledati. Ostaje dovoljno vremena da se kvalificiramo. Bila bi velika šteta da se ne plasiramo ondje. Apsolutno moramo ciljati na to da budemo na Svjetskom prvenstvu", kaže Rudež koji je s Hrvatskom osvojio zlatnu medalju 2009. na Mediteranskim igrama.

"Želim dečkima svu sreću ovog svijeta, navijam za njih, a ako ja neću biti tamo nadam se da će oni ostvariti pozitivan rezulat", dodaje.

U srijedu mu istječe ugovor s Valencijom pa je na korak od izlaska iz grada na obali Sredozemnog mora. On je krajem listopada napustio Orlando Magic pa potpisao ugovor na tri mjeseca s Valencijom. No trener Txus Vidorerreta ostavljao ga je na klupi premda Valencia ove sezone ima problema i u prvenstvu i u Euroligi.

"Dojmovi su mi podijeljeni. Drago mi je da sam u ovako jednom dobrom krugu no nažalost očekivao sam da ću igrati više tijekom vremena što sam proveo ovdje. Ali puno se stvari događa u klubu, Valencia prolazi kroz turbulentno razdoblje. Uz silne ozljede i nas nove igrače ekipa se traži", kaže hrvatski košarkaš.

"Iskreno, očekivao sam da ću igrati. Nije mi se činilo da bi im imalo smisla potpisivati ugovor sa mnom iz NBA da sjedim na klupi, ali situacija je takva kakva jest", napominje.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider