Košarka
SPORTOVI
Košarka
Počinje ono pravo

Roko Ukić za GOL.hr najavljuje NBA doigravanje: Kojim ekipama ne vjeruje, tko su najveća iznenađenja i može li itko srušiti Warriorse

Za NBA fanatike malo je uzbudljivijih vikenda od onog kad počinje doigravanje. Tada se počinje igrati prava košarka. I tada počinjemo dobivati odgovore na mnoga pitanja. Među ostalom, može li netko skinuti Warriorse ili se još uvijek pita samo njih. Iako je trenutno realnije ovo drugo.

NBA playoff (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Ova sezona pokazala nam je neka nova imena. Neke momčadi koje su spremne ući u borbu za najveće domete. Pogotovo na Istoku, gdje bi nakon dugo godina trebali gledati doigravanje u kojem se ne zna pobjednik. A upravo je to nedostajalo da dobijemo potencijalno epske okršaje.

Za GOL.hr doigravanje je najavio bivši NBA igrač i hrvatski reprezentativac Roko Ukić. Dao je svoje viđenje matchupa i koje su momčadi koje bi mogle iznenaditi. Pritom smo se dotaknuli prednosti i mana glavnih favorita.

Bitka za Istok

Bucksi su senzacionalna momčad od početka sezone. Dobili seriju protiv Detroita u regularnoj sezoni s 4-0 i šanse da ih Pistonsi izbace su gotovo minimalne, ako ih uopće ima. Milwaukee je ove godine dobio 45 utakmica s dvoznamenkastom prednošću. Ima top napad (118 poena po utakmici) i vrhunska je skakačka momčad.

''Kad pričamo o Istoku, od početka sezone bila su naglašena dva favorita, Boston i Toronto, te dva favorita iz sjene Milwaukee i Philadelphia. No, u međuvremenu su se stvari malo promijenile s tradeovima i nadopunama momčadi. Bucksi su jedni od njih, koji su napravili dopunsku selekciju i doveli Mirotića, što im je koncepcijski bio vrhunski potez'', izjavio je Ukić te nastavio:

''Međutim, možda i najveće pojačanje Istočne konferencije je novi trener Bucksa, Mikea Budenholzer, koji je promijenio ideju Milwaukeeja i zahvaljujući kojemu od početka igraju najkonstantnije i najuvjerljivije. Počeo je igrati tu košarku s Lopezom na pet, koji širi i daje dodatni prostor Giannisu za prodor i kreaciju.''

''No razmišljajući o njima ima jedan problem, a to je Malcolm Brogdon. Kakvo će biti stanje s njim, hoće li se vratiti, kad će se vratiti i kakav će se vratiti. Mislim da je on njima jako bitan igrač iz više razloga, šuterski, kao sekundarni kreator i obrambeno. Mislim da će jako teško izvući playoff na tako visokoj razini bez njega. Ne vidim nekog igrača koji bi ga mogao kvalitetno zamijeniti i to je najveći upitnik što se tiče njih. U prvoj rundi to ne bi trebalo biti bitno, oni će to proći elegantno u maksimalno pet ili šest utakmica. Ali što se tiče onog što slijedi nakon toga, bit će važno u kakvom će stanju biti Brogdon'', dodao je.

Ipak, protiv Detroita ne bi trebali imati problema. Giannis je daleko najdominantnija figura. Iako se muči s vanjskim šutom, ove je sezone imao 116 neasistiranih zakucavanja, najviše u zadnjih 20 godina. Prosječno bilježi 17,5 poena iz reketa po utakmici, najviše od O'Neala s početka stoljeća.

''Ovo je uopće prva situacija da Milwaukee ulazi s broja jedan, mislim da nikad nisu ni imali prednost domaćeg terena ili bilo ovoliko favorizirani u regularnom dijelu sezone. Njihova priča u principu tek ove godine počinje u pravom smislu riječi. Antetokounmpo je i prošlih sezona bio vrhunski igrač, ali nikad nije igrao na MVP razini. Tako da se puno stvari u Milwaukeeju promijenilo i na njih po meni treba gledati kao nešto novo, a ne im stavljati teret proteklih sezona. Ovo je sad jedna nova ekipa s novim trenerom koja tek treba ispričati svoju priču'', objasnio je hrvatski playmaker te nadodao:

''Giannis sigurno može popraviti šut, on nikad neće biti Kevin Durant šuterski, ali može podignuti svoje postotke, pogotovo za tri. On nije Ben Simmons, on je čovjek koji šutne tricu i koji nekad pogodi dvije ili tri trice u jednoj utakmici, a zna ih šutnuti po šest ili sedam. Znači uvijek je imao tu neku prijetnju, nije sad na nekoj vrhunskoj razini, čak je ispodprosječno, ali postoji. A čim postoji prijetnja, znači da ima i prostora za nadogradnju.''

MVP sezone

''Za mene je on ove sezone MVP lige, bez obzira na to što će se tu debatirati Harden ili on. Mislim da je Giannis prototip vrhunskog igrača za ovo doba. Može igrati na pet pozicija, raditi sve na terenu i ima savršenu ekipu oko sebe, a to je zasluga Budenholzera koji mu je totalno otvorio reket i gdje su uz njega uvijek četiri šutera na terenu i nemoguće je da od bilo kuda dođe pomoć, a on je toliko fizički dominantan da s dva koraka unosi ljude s trice na zicer i tu je nezaustavljiv.''

Toronto i Orlando su ove sezone podijelili seriju 2-2. Roko jako dobro poznaje Raptorse, njihov je bivši igrač te je imao priliku upoznati jednog od najzanimljivijih i najboljih GM-ova lige.

''S kime god Raptorsi igrali u prvoj rundi, mislim da će to otići maksimalno na šest utakmica. Imao sam priliku raditi s Ujirijem dok sam bio u Toronto i jako dobro ga poznajem. On je jedan vrhunski vizionar i mudonja. On se ne boji povući riskantan potez i najčešće pogodi. Sigurno jedan od tri najbolja i najcjenjenija GM-a u ligi.''

''Ta njegova priča s Kyleom Lowryjem. Meni se sviđa kako svatko od njih ima neku svoju priču, kao ono ne vole se, ali super surađuju. Nije disfunkcionalno, nego u službi ekipe da ispadne na najbolji mogući način. Isto tako taj potez s Kawhijem, puno GM-a se ne bi odlučilo na tako nešto na godinu dana. Međutim, on se odluči ona taj potez i za sada mu se isplaćuje'', rekao je aktualni igrač francuskog Levallois pa istaknuo što ih to čini posebno opasnima.

''Oni su legitimni kandidati za osvojiti konferenciju. Mislim da svaka serija koja ide u dužinu može ići njima u prilog. Prvenstveno jer mogu držati visoki intenzitet sa svojom rotacijom. Naučili su igrati na rotaciju od devet-deset igrača i neće biti, kao u nekim drugim ekipama, nezadovoljnih. To je već godinama njihov stil igre. U principu su oni onaj tip ekipe koja je baš rađena za playoff i koja svoju najbolju košarku treba odigrati u playoffu. Recimo, to nisam siguran za Milwaukee koji je već u regularnoj sezoni pokazao vrhunske stvari i ne znam koliko toga još mogu podignuti.''

''Najugodnije iznenađenje lige''

Phila i Brooklyn su također podijelili seriju 2-2. Netsi su posljednje tri sezone imali prosjek od 23 pobjede, ali zahvaljujući sjajnom poslu GM-a Seana Marksa i trenera Atkinsona, gotovo svaki odabrani igrač im je nešto donio. Možda su najopasnija ekipa od svih na začelju Istoka, jer su ove sezone dobri u clutchu i imaju pojedince koji mogu uzeti vruću loptu kad se lomi. Ove sezone stvarali su probleme Sixersima.

''Brooklyn je možda najugodnije iznenađenje lige, nitko ih nije vidio tako visoko. Velika vrijednost Brooklyn je da su svi njihovi igrači podigli individualnu vrijednost. Od Russella i LeVerta do Kurucsa. Oni imaju tu jednu homogenost i vidi se da nema previše iskakanja. Imaju jasnu ideju, igraju na velik broj poena i momčadski te se čine kao dobra klapa. Mislim da im je to dalo kvalitetu da uđu u playoff, za razliku od nekih ekipa koje na papiru imaju bolje pojedince'', kazao je Ukić te nastavio:

''Što se tiče direktnog matchupa s Philadelphijom, ne vjerujem da mogu imati neke pretjerane šanse. U doigravanju se košarka malo uspori, što ide na ruku Philadelphiji. Mislim da je Embiid realno nezaustavljiv i da će Allen svaku utakmicu imati problema s prekršajima, gdje će oni teško moći njega matchirati. Također, očekujem od Jimmyja Butlera da podigne svoju igru za dvije razine i da Harris bude bolji nego u regularnoj sezoni. I to bi trebalo biti previše za Netse u direktnoj seriji.''

Pred Sixersima je dugačak put. Nakon Netsa koje moraju proći, slijedi potencijalni okršaj s Torontom. A ta serija trebala bi ponuditi neizvjesnost.

''Mislim da je Toronto u matchupu s njima favorit. Po meni su se oni pojačali s Marcom Gasolom kao direktnim protuotrovom za Embiida, jer Marc Gasol je jedan od najboljih post-up defenzivaca u ligi i mislim da je to bila neka njihova bazična ideja. Možda to ovako naivno zvuči, da se ljudi pojačavaju zbog jednog igrača, ali sve to skupa ima smisla'', mišljenja je bivši košarkaš Raptorsa i Bucksa.

''Mislim da Philadelphia prolazi prvu rundu bez nekih pretjeranih problema. Međutim, za proći drugu rundu će svih pet igrača trebati igrati najbolju košarku sezone, a ne da to igra Embiid i jedan ili dvojica od njih kojima to bude dan. Svih pet će morati kontinuirano igrati na višoj razini nego što su odigrali ovu sezonu, uključujući i Simmonsa, koji je za mene blago razočarenje jer nije podigao svoju razinu nimalo u odnosu na lani'', dodao je Ukić.

Problemi Philadelphije

Phila ima problema s nedostatkom šutera i vjerodostojnošću klupe. Reddick i Harris su sjajni šuteri, ali ostatak petorke je nekonzistentan. Pogotovo kad se u njoj nalazi jedan igrač kojeg se može u potpunosti puštati i samo mu zatvarati dubinu.

''Problem sa Simmonsom je kad ga se stavi na četvorku, jer onda gube playmakera pošto ni jedan njihov drugi igrač nije vrhunski na lopti. Butler je igrač izolacije, Harris može odigrati neki pick, ali nije on pick and roll igrač. TJ McConnell ulazi s klupe, ne igra završnice i nema tu kvalitetu, dok je Redick čisti šuter. Znači oni nemaju nekog kreatora vani, nego isključivo Embiida kao nekog kreatora i izolacijske igrače. Simmons čak i ne može materijalizirati atletske kvalitete koje posjeduje igrajući četvorku, jer ga nitko ne može na kvalitetan način uključiti u igru, jer nije okružen s dovoljno playmakera na vanjskim pozicijama. Tako da je on u principu igrač manje kad ne igra s loptom i tu je koncepcijski njihov manjak'', objasnio je bivši hrvatski reprezentativac.

''Meni nije jasno zašto se možda nisu odlučili pojačati na toj poziciji, ne mora to biti neki vrhunski igrač, ali netko tko može stvoriti višak kroz igru dva na dva ili je više razigravački raspoložen, jer oni osim Simmonsa takvog igrača u svojoj ekipi nemaju. Doduše, to je isto ekipa koja bi svoje najbolje utakmice tek trebala pokazati. Mislim da imaju i ogromnu rezervu obrambeno, jer osim Redicka imaju četiri vrhunska defenzivca. Međutim, nisu se isprofilirali kao neka vrhunska defenzivna ekipa. No treba pričekati doigravanje da im se da konačna ocjena'', rekao je Ukić.

Celticsi su dobili seriju protiv Indiane s 3-1 i imat će prednost domaćeg terena, gdje su ove godine puno bolji nego u gostima, ali njihov playoff uspjeh će ovisiti o kvaliteti momčadske igre koja je nerijetko puta ove godine znala podbaciti. Obrana Indiane je jedna od najboljih u ligi, prvenstveno momčadski, ali tu puno nedostaje eksplozivni Oladipo, koji je jako dobro vukao tranziciju.

''Indiana je definitivno veliko iznenađenje, oni su i sami sebe iznenadili u nekim fazama i došli do toga da su se borili za četvrto mjesto. I praktički su za jednu loptu ostali kratki u onoj utakmici protiv Bostona, nakon čega su mogli braniti četvrto mjesto. I taj gubitak domaćeg terena u ovoj seriji može biti ključan. Da imaju prednost domaćeg terena, mislim da bi imali određene šanse. Ovako će im biti teško'', izjavio je Ukić te nastavio:

''Mislim da je Boston pojedinačno dosta kvalitetnija ekipa. Indiana ima vrhunsku kemiju, Bojan se isprofilirao kao prvi strijelac, ali u ovom direktnom matchupu s Bostonom u playoffu mislim da će baš nedostajati Oladipo. Mislim da im fali jedan taj igrač koji može iz ničega napraviti nešto, stvarati kontinuirani višak i mislim da će to teško nadoknaditi.''

''Indiana ima taj hendikep što ne može baš igrati pick and roll, jer je Myles Turner više pick and pop igrač, dok je Collison slijepi miš koji uglavnom vidi koš, rijetko vidi te kornere i jedini pick i neka kombinatorika koju oni imaju je kad je Sabonis u igri. S druge strane, ako ih se preuzme, teško napadaju jer nemaju puno izolacijskih igrača osim možda Evansa koji ne igra ni blizu kao što je igrao prošle sezone.''

Može li Boston uskrsnuti?

Pick će biti važan i za Boston, koji je mudro čuvao Horforda kako bi bio što svježiji za doigravanje, a on i Irving u paru čine tandem kakav Pacersi nemaju na svom rosteru i to bi trebala biti prednost Bostona koja mu daje šansu da ovise sami o sebi i svojim prezentacijama.

''Koncepcijski imaju dosta tih minusa koje mislim da će Boston i Stevens prepoznati. Boston teško da može odigrati lošije nego što je odigrao ovu sezonu, odigrao je ispod svih mogućih očekivanja i oni neku kemiju i želju za zajedništvom i boljim rezultatom moraju uspostaviti. Mislim da će prve dvije utakmice odrediti seriju. Ako bude 2-0, onda će serija biti kratka. Međutim, ako Indiana uzme jednu, onda bi ta serija mogla dobiti neku svoju neizvjesnost'', rezonirao je hrvatski playmaker pa se osvrnuo na problem Celticsa u regularnoj sezoni.

''Po meni Boston ima par problema, a ni jedan nije košarkaške prirode. Sve su prirodne ljudske. Oni imaju dosta mladih igrača koji su još prilično nezreli i ne znaju što znači žrtvovati se za ekipu i žrtvovati se za opće dobro. Najbolje smo to mogli vidjeti kad je Irving tijekom sezone sebe stavljao u tu poziciju da ide njima savjetovati kako bi se trebali ponašati. ''

''S druge strane, mislim da je Stevens fenomenalan trener, ali mi se ne sviđa njegov pristup gdje je on super pozitivan, gdje govori kako je sve super, kad izgube, kako je protivnik bio sjajan. Nikad se ne vidi kritika, da on od ekipe želi nešto više izvući van. Možda on iznutra drugačije djeluje. Međutim, meni je puno bliži neki stil Gregga Popovicha, gdje on pravim imenom proziva stvari, a ne skriva za javnost neke stvari koje nisu dobre.''

''Mislim da to do određene granice može utjecati na samu ekipu. Utjecalo je kroz povratak Haywarda, gdje su ga pokušali inkorporirati kroz petorku pa kroz klupu i on do dan danas nije pronašao neko svoje mjesto. Svi se nadaju da će on biti neki x-faktor, u nekim utakmicama je i bio, ali isto tako ima utakmica u kojima ga nije bilo. Tako da osim Irvinga, koji ima svoje lopte i svoj promet, i eventualno Horforda, svi drugi igrači su kroz 82 utakmice još uvijek u traženju. Nitko od njih se još ne osjeća ugodno u svojoj poziciji i to je najveći problem Bostona'', objasnio je Ukić.

''Njih se mora uzeti ozbiljno dokle god su živi''

Stigli smo do aktualnih prvaka. U prvoj rundi ne bi trebali imati poteškoća i za njih bi ovo trebalo biti tek zagrijavanje. Iako su ove godine pokazali da su ranjivi, još uvijek treba pričekati i vidjeti kako će oni odgovoriti pa tek onda donositi zaključke.

''Za Golden State bih bio kratak. Mislim da se ekipu koja je igrala četiri finala u zadnje četiri godine i koja je osvojila tri naslova ne smije sporiti dokle god oni ne ispadnu. Ne smije ih se sporiti ni da budu na 0-3 u polufinalu konferencije. Oni su toliko dokazali svoj šampionski DNK i svoje vještine kao momčad i kao pojedinci. Njih se mora uzeti ozbiljno dokle god su živi. A pogotovo ih se ne smije sporiti tijekom regularne sezone kad su i manje motivirani i kad biraju kako će igrati. Mislim da su apsolutni favoriti dok netko drugi ne pokaže da je bolja momčad. Oni su na vrhu planine, dok ih netko ne skine'', rekao je bivši igrač Cedevite te nadodao:

''Navijao sam za to da u prvoj rundi budu protiv Clippersa zato što će onda svi drugi matchupi biti interesantniji, jer San Antonio možda može napraviti probleme Denveru, a Clippersi ne mogu. To bi trebalo biti zagrijavanje za Warriorse. ''

Međutim, Clippersi su ove godine sve iznenadili i sigurno će biti rasterećeni, jer njihov cilj je već nadmašen, a sve ostalo je samo dodatni plus.

''Samo ću ti reći jedno ime – Jerry West. Nema dalje. Uopće ne znam koja mu je uloga, ali znam da je tamo. No on je doktor. I zato su neke ekipe vječno dobre, a neke vječno loše. Znači on je došao i napravio sedam vrhunskih poteza, I to kako su Zupca dobili, to je vrhunski potez'', kazao je Ukić pa nastavio:

''Za njih vrijedi slično kao i ono što sam rekao za Brooklyn, oni su podigli vrijednost igrača. Tog malog Alexandera nitko nije vidio kao nešto posebno, a oni su mu točno pronašli ulogu. Gallinari je zdrav, odigrao je odličnu sezonu, Shamet je pokazao šmeka, vidjelo se da je vrhunski šuter pa Harrell s klupe. On je lani imao dobru sezonu, ali sad je napravio korak više.''

''Imaju dobru kombinaciju iskusnijih i mlađih. Riversu očigledno ovakva vrsta ekipe odgovara, gdje ima malo manje ega i više je radnih igrača. Napravili su jednu vrhunsku kulturu i rezultat, ali najbitnije kad pričamo o njima je ono što će se dogoditi na ljeto. Oni imaju prostora za dva max igrača i kroz godinu dana mogu postati jedna od tri najbolje ekipe u ligi'', dodao je hrvatski košarkaš.

Sumnja u Denver

Idući je scenarij kakav najviše paše Spursima. Zašto? Jer Nuggetsi su ekipa s najmanje iskustva od top 3. Štoviše, ova generacija uopće nije igrala doigravanje i nema najbolje individualce za igranje obrane. U cijeloj petorci može se osloniti na dva igrača, jer Murray, Barton i Jokić tu nisu briljantni.

''Tu bi se moglo dogoditi prvo iznenađenje. Meni se taj Denver ne sviđa. Gledao sam ih, doduše, sve u gostima, a oni su izrazito domaćinska ekipa i bili su loši. Nekako ne vidim zašto oni imaju toliko pobjeda. Jasna mi je Jokićeva kvaliteta i jasno mi je da je on trenutno jedan od deset najmoćnijih igrača u ligi. Međutim, ta je ekipa bez nekog playmakera, okružena polivalentnim igračima na tri i četiri koja kad uđe u loš šuterski dan, ne može prići 100 poena. ''

''Meni se oni osobno ne sviđaju, ali ne mora to ništa značiti. Malo će im nedostajati iskustva. Ali, sve ove najlošije ekipe bi najradije igrale s njima. No treba respektirati njihov skor na domaćem terenu, treba respektirati nadmorsku visinu na kojoj se tamo igra i da oni imaju prve dvije runde domaći teren'', kratak je bio po tom pitanju naš sugovornik.

OKC je svatko htio izbjeći u prvoj rundi. Thunder je ove sezone dobio seriju protiv Portlanda s 4-0. K tome, Blazersi će biti oslabljeni za Nurkića i bez obrambene prisutnosti u reketu koja bi mogla zaustaviti nalete Westbrooka. Nurkić je izrazito bitan za igru Blazersa, i zbog pick and rolla i zbog blokova za vanjske igrače preko kojih su gradili svoje ofenzivne akcije.

''Za mene je tu Oklahoma favorit. Ima jedino taj problem što je sada imala rupu. Bili su među prve četiri pa su onda pali. Međutim, Paul George ove sezone igra na MVP razini, pa Adams koji mi je jedan od najdražih centara u ligi i ukoliko Westbrook bude na 45 posto šuta, oni su jako opasni. U biti, za mene je Oklahoma favorit protiv bilo koga osim Golden Statea i Houstona'', izjavio je Ukić te nadodao:

''Što se tiče Portlanda, oni imaju veliki hendikep u neigranju Nurkića. Imaju Kantera, ali on je za mene odličan igrač regularne sezone koji treba puno loptu. Mislim da to nije ta razina, pogotovo za profil igre kakvu igraju Lillard i McCollum. I bez obzira na to što su dobili puno s Hoodom i što su respektabilna ekipa, poslovično već godinama kada dođe playoff, ne mogu napraviti iskorak. A pogotovo s ovom ozljedom Nurkića, gdje ne vidim ni jedan razlog zašto bi ga napravili u matchupu protiv Oklahome.''

Najveći konkurent Warriorsima

Trebalo je gotovo dva mjeseca da se Rocketsi uspiju riješiti mamurluka. Nakon starta od 11-14, krenula je povijesna ofenzivna serija Hardena, unatoč tome što je dobar dio vremena bio bez Paula i Capele. Usput je i GM Morey ispravio neke pogreške s početka sezone te uspio dovesti Riversa, Farieda, Shumperta i Housea koji su pokrpali dosta rupa.

''Houston je krenuo jako loše, nekako su bili jako usporeni, ozlijedio se Chris Paul, mnogi su ih već prekrižili, rekli su da nikako ne mogu nadoknaditi odlazak Arize i slično. Međutim, onda se dogodio Harden, koji je nakon neke 20 utakmice počeo igrati na nivou što je malo ljudi u povijesti odigralo. Praktički je sam iznio momčad do ovog skora koji su ostvarili. U međuvremenu su se vratili Paul i Capela i počeli su ličiti na onu ekipu od lani'', započeo je hrvatski košarkaš pa istaknuo zašto ih se treba paziti.

''Za mene su oni jedini ozbiljan konkurent Warriorsima. Pod uvjetom da Harden igra kako je igrao u regularnoj sezoni, što dosad nije bio slučaj, gdje je on bolje odigrao regularnu sezonu nego u samom playoffu. I prati ga ta neka karma ''chokera'', gdje neke važne utakmice zakaže i da ne može odvesti svoju ekipu preko planine.''

''To je ekipa koja cilja na sam vrh, koja cilja na naslov, koja je lani bila na jednu utakmicu udaljena od finala i koja se neće zadovoljiti ničim manjim od NBA finala. I njihova sezona se može sumirati nakon playoffa. Da imaju šanse, po meni imaju. Prošle sezone su pokazali da imaju način kako pobijediti Warriorse. Doduše, ove godine neće imati prednost domaćeg terena, što nije nebitno. Međutim, ukoliko Harden bude bio na razini na kojoj je bio većim dijelom sezone, onda je sve moguće'', dodao je.

Utah je specifična i zbog toga nezgodna, ali je pitanje kakva će se pojaviti na terenu. Ove godine su nadoknadili 17 poena protiv najbolje momčadi lige, dominirali su protiv Nuggetsa u Denveru i bili su u igri s Warriorsima do zadnje minute u sve tri utakmice. Dobili su Rocketse dva puta, ali znali i zgubiti već neke dobivene utakmice.

''Utah je isto imala loš ulazak u sezonu, igra onako malo europskije od drugih, malo sporije napade i ne igra toliko na pace kao neke druge ekipe. Imaju Goberta koji je vrhunski defenzivac, Mitchell je podigao svoju razinu igre u drugom dijelu sezone i to im je pomoglo da dođu na peto mjesto. No mislim da protiv Houstona nemaju neke pretjerane šanse'', zaključio je Ukić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider