Košarka
SPORTOVI
Košarka
DOBAR IZBOR KLUBA

Roko Prkačin ima novi klub: Mentor će mu biti jedan od najboljih u ovom stoljeću

Roko Prkačin novi je igrač španjolske Girone, gdje će mu suigrač i svojevrsni mentor biti Marc Gasol.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je napustio Cibonu, time samo potvrdivši u kakvim je košarkaški velikan problemima, dosadašnji kapetan Vukova pronašao je novi klub. 19-godišnji Roko Prkačin od iduće sezone ipak neće braniti boje njemačkog Ulma, kako se najavljivalo, nego odlazi u španjolsku Basquet Girona.

Riječ je o klubu koji je 2014. sezone osnovao Marc Gasol te je njegov predsjednik, a od prošle sezone i igrač, što znači da će ovaj proslavljeni centar biti svakako mentor našem talentiranom krilnom centru.

Teško je mogao imati boljeg mentora

Gasol je svakako jedan od najboljih europskih centara u ovom stoljeću, a osim toga je jedan od samo dvojice košarkaša koji su u istoj godini uspjeli postati NBA prvaci i svjetski prvaci s reprezentacijom. Drugi je Lamar Odom.

Basquet Girona je prošle sezone izborila status prvoligaša, a odmah u prvoj sezoni imaju ambicije minimalno se smjestiti u sredini ljestvice ACB lige. 

Prkačin je potpisao ugovor na tri godine, iako se nakon iduće sezone vjerojatno misli prijaviti na NBA draft. Na isti je htio već prošle godine, no odustao je tik pred sami draft, što je vjerojatno bila dobra odluka.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider