Košarka
SPORTOVI
Košarka
"dijete kluba"

Jedan od najtalentiranijih mladih košarkaša Europe potpisao s Cibonom do 2024. godine

Cibona je produljila ugovor s jednim od najdarovitijih mladih košarkaša Europe.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kapetan Cibone i jedan od najdarovitijih mladih europskih košarkaša 18-godišnji Roko Prkačin sa svojim je matičnim klubom potpisao ugovor do ljeta 2024., objavio je u petak zagrebački klub.

"Formalizirali smo nešto što nije bilo upitno. Sretni smo što je Roko tu. Cibona će mu kao i svim ostalim mladim igračima pružiti sve što je potrebno za njegov daljni razvoj. Uvjereni smo da će uz novog trenera dići razinu svoje igre i da će mu to biti dovoljno da u budućnosti završi tamo gdje mu je mjesto, a to je NBA liga", izjavio je direktor Cibone Domagoj Čavlović.

Prkačin je najmlađi kapetan u Ciboninoj povijesti i jedan je od najtalentiranijih europskih igrača u svom godištu. Bio je najbolji igrač Europskog prvenstva do 16 godina u Novom Sadu na kojem je Hrvatska 2018. osvojila zlatnu medalju.

gol expired Zoran Gobac cijepio se preko reda: Šef hrvatskog rukometa tvrdi da je kronični bolesnik divider

"Sretni smo što je dijete našeg omladinskog pogona izraslo u ovakvog igrača i što slijedi svoj put na pravi način. Cibona je sredina u kojoj se on najbolje osjeća i pruža mu sve potrebno za njegov daljnji razvoj", zadovoljno je ustvrdio sportski direktor Cibone Marin Rozić.

"O ovome sanjam otkako sam počeo trenirati košarku. Cibona je moj klub kojeg mogu nazvati domom. Drago mi je da sam potpisao i iz razloga što mi je to znak da me ovdje ljudi cijene i da me žele ovdje. Moramo još bolje i još jače kako bismo vratili Cibonu tamo gdje je bila", izjavo je Roko Prkačin nakon potpisa svog prvog seniorskog ugovora.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider