Košarka
SPORTOVI
Košarka
POTPUNO ZASLUŽENO

Real Madrid predstavio novo veliko pojačanje: Mario Hezonja stigao u redove najvećeg europskog kluba

Mario Hezonja postao je novim članom deseterostrukog prvaka Europe u košarci.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sjajna sezone u ruskom UNICS-u nije mogla proći nezapaženo. Nakon što se posljednjih dana putem društvenim mreža oproštao od kluba u čijim je redovima postao MVP ruske lige, Mario Hezonja odradio je veliki transfer.

Kako se neko vrijeme šuškalo, a posljednjih dana je u kuloarima i potvrđeno, hrvatski košarkaš postao je članom Real Madrida.

Četvrti europski klub za Dubrovčanina

Deseterostruki prvak Europe danas ga je i službeno predstavio putem svojih profila na društvenim mrežama, a 27-godišnji hrvatski košarkaš ponosno je pozirao s dresom svog novog kluba.

Hezonji, koji je one glavne godine predseniorskog staža proveo u uvijek jakoj akademiji danas nažalost ugaslog KK Zagreba, Real će biti četvrti europski klub. Nakon što je seniorski debi upisao u dresu Barcelone, pri povratku iz NBA lige igrao je za Panathinaikos i UNICS te je u oba postao najboljih igačem momčadi.

Povratak u Europu je bio pravi potez

NBA karijeru neće pamtiti po najboljem. Iako je imao sjajnih partija u dresu Orlando Magica, New York Knicka i Portland Trail Blazers te trenutaka gdje je potvrđivao svoju klasu, imao je problem s držanjem konstante, isto kao što su i treneri su imali problem s uklapanjem njega u momčad i svoje zamisli.

Povratak europskoj košarci bio je fantastičan potez, budući da je Mario u godinu i pol dana zaradio transfer u velikana gdje ne dolazi kao prinova nego pojačanje startne petorke, kao igrač od kojeg se itekako puno toga očekuje.

Također, Mario se vratio u reprezentaciju pa se nadamo njegovim sjajnim partijama na ovogodišnjem Eurobasketu, natjecanju koje sad već možemo bez puno dvojbe nazvati ključnim natjecanjem za hrvatsku košarku.

Hezonja je treće veliko ovosezonsko pojačanje Reala, nakon što se u klub vratio Sergio "Chacho" Rodriguez te nakon što je angažiran MVP španjolske ACB lige, Džanan Musa.

Real je inače nakon 11 sezona promijenio trenera. Zbog problema sa srcem s klupe se povukao sad već legendarni Pablo Laso, a zamijenio ga je Jesus Mateo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider