Košarka
SPORTOVI
Košarka
Sponzorski rat oko Šarića

'Razum će prevladati, Dario je potreban Hrvatskoj'

Sportski direktor KK Zagreb Hrvoje Ciketić uvjeren je kako će najveća nada HR košarke Dario Šarić, usprkos problemima na relaciji Adidas (sponzor HKS-a) – Nike (privatni sponzor), igrati za U-19 reprezentaciju Hrvatske.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Činjenica je da je sramotno da se nekome zbog tenisica brani igrati. Ako netko cijelu god igra u nekim tenisicama koje mu odgovaraju, bez obzira na tvrtku, prisiljava ga se da nosi drugu obuću. I tko će odgovarati u slučaju žuljeva ili teže ozljede zbog čega ne bi mogao igrati duže vrijeme", pita se sportski direktor KK Zagreba Hrvoje Ciketić koji na pitanje jesu li on i ljudi iz kluba znali za ugovor HKS-a kojim se svi mladi reprezentativci obvezuju nositi kompletnu opremu Adidasa uključujući i obuću.

>> Šariću bi bolje bilo u Realu, ali Zagrebu više paše Panathinaikos

>> Hrvatska ponovno ima generaciju za velike stvari: 'Idemo po zlato'!

>> Igraču kojem se divi cijeli svijet prijeti suspenzija: Ako može Kobe može i Dario!

"Nisam znao za taj ugovor i nisam jedini. Ma nitko to nije znao... Slična se stvar dogodila u nogometu jer je Nike tehnički sponzor HNS-a. U mlađim selekcijama su pokušali zabraniti igračima da igraju u kopačkama drugih tvrtki kao recimo Puma, Adidas, Lotto i drugi, no na kraju je sve palo u vodu. Pa u krajnoj liniji igrač može igrati i bos ako želi ili recimo u Borovo patikama. Važno je da igra", pomalo sarkastično rekao je za GOL.hr Ciketić.

Na pitanje ima li što novo u 'slučaju Šarić' i može li se dogoditi da ne igra na Svjetskom prvenstvu U-19 u Latviji rekao nam je:

"Mislim da će igrati jer će prevladati razum. Dario želi igrati, Dario treba igrati i nije potrebno naglašavati koliko je potreban Hrvatskoj", rekao je popularni 'Cike' dodavši:

"Odvjetnici Nikea i Adidasa su u kontaktu, to je sada problem dvije velike kompanije i rješavaju to mimo saveza. Razumijem i savez jer imaju ugovor s Adidasom i boje se penala, no treba biti pošten i reći kako je Šarić prvi ovakav slučaj u košarci i ne bi imalo smisla da se na njemu sve 'slomi'. U nogometu tako mladi igrači imaju slične ugovore, ali u košarci je tako nešto rijetkost".

Nastavi čitati

Nastavi čitati