Košarka
SPORTOVI
Košarka
Neočekivane izjave

Bahati Radić u čudu: 'Zašto bih ja podnio ostavku, sve je funkcioniralo super!'

Hrvatski košarkaši vratili su se s Europskog prvenstva u Litvi na kojem su doživjeli veliki debakl.

Iako se od izabranika Joke Vrankovića očekivala minimalno borba za četvrtfinale, put na ovom Eurobasketu završen je već na prvoj stubi. Najgori nastup hrvatske reprezentacije na kontinentalnoj smotri popratili su navodni incidenti među igračima, ali i na relaciji izbornika Joke Vrankovića i predsjednika Saveza, Danka Radića o čemu smo pisali ranije tijekom dana. Kao što je bilo i za očekivati, nagađanja su demantirana čim je na Pleso sletio avion iz Frankfurta.

"To nema veze s istinom uopće. Od prvog do zadnjeg dana imamo svi zajedno odlične i bliske kontakte i nikakvih gluposti takve vrste nije bilo. I sad smo zajedno došli avionom i sve," kazao je brojnim okupljenim novinarima Radić, koji se kao što se i očekivalo od njega, nije posuo pepelom i odvažio se prihvatiti krivicu za onu katastrofu koju smo gledali u Litvi. Instaliranje nedovoljno iskusnog Vrankovića za izbornika, glavna je stvar koja mu se predbacuje, ali ni transparetno miješanje u slaganje igračke križaljke nije manje važno.

Povodeći se za time, uslijedilo i logično pitanje, hoće li se povući s mjesta predsjednika Hrvatskog košarkaškog saveza?

"Zbog čega", pomalo začuđeno i nevino upitao se Radić, očito pomno planirajući odgovor na goruće pitanje koje se postavilo nakon što smo se posramljeno povukli s parketa u Litvi. S obzirom da smo već bili spremni na to da košarkaški 'HR boss' neće tako lako propustiti svoju ugodnu poziciju, odgovor da smo upisali najveći debakl u hrvatskoj povijesti nije se previše svidio bahatom Radiću, koji je zavapio:

"Pa šta ja imam veze s tim? Jesam ja možda sastavljao momčad, jesam li ja vodio momčad, jesam li ja trenirao momčad? Logistika koju smo mi spremili sve je bilo super i nijedan igrač ni stručni stožer nisu se žalili na uvjete koji su imali".

Vranković je u Litvi izjavio kako mu je istekao dvogodišnji ugovor te da shodno tome više nije izbornik hrvatske reprezentacije. Radiću je to prvi glas.

"On je izjavio da mu je istekao ugovor. Treba sada stručnom savjetu poslati izvještaj sa ovog turnira i stručni savjet će odraditi svoj dio posla i onda će to ići na Upravni odbor da mi vidimo što trebamo napraviti", kazao je Radić te tako ostavio mogućnost da i nakon ovog debkla Vrankovića i dalje gledamo na klupi hrvatske reprezentacije. Ako se to ipak ne dogodi, možda se Radić sa svojim plaćenicima odluči dovesti Nevena Spahiju, koji se najviše spominje u kontekstu preuzimanja vruće hrvatske klupe.

"Nemam pojma da se o tome govori, zbilja nemam pojma. To je negdje jučer u Litvi izašlo, ali ne znam o čemu se radi".

Kapetan Marko Popović očekivano nije bio previše rječit.

"Sve je već viđeno i to je sve što mogu reći. Stojim iza onoga što sam rekao nakon utakmice, tada sam smogao snage reći što mislim i to je to."

Pop nije želio komentirati ni sve jači glas javnosti da je vrijeme za smjene u HKS-u i rušenje Radića...

"To nije moj problem, ja sam košarkaš, dajem sve od sebe na terenu, a je li to dovoljno il nije, neka odluči novi izbornik. Ja samo mogu reći da sam, svih ovih 10 godina pokušavao, ali nije išlo, nažalost, eto tako je završilo kako je završilo." nemojte tražiti ništa od mene."

Je li to znači odlazak iz reprezentacije?

"Rekao sam već, uzet ću malo vremena, pa ćemo vidjeti," zaključio je Popović.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju
Utakmicu po Utakmicu Utakmicu po Utakmicu

Nastavi čitati
divider