Košarka
SPORTOVI
Košarka
''Najkvalitetnije u regiji''

Proslavljeni Žarko Paspalj imenovan prvim ambasadorom ABA lige

Proslavljeni bivši košarkaš Žarko Paspalj imenovan je prvim ambasadorom ABA lige.

Galerija Žarko Paspalj (Foto: MYD Sports) Željko Vela i Žarko Paspalj (Foto: MYD Sports) Krešimir Novosel, Igor Dodik, Žarko Paspalj, Željko Vela, Žarko Čabarkapa (Foto: MYD Sports)

Osim brojnih novinara, svečanosti su prisustvovali predsjednik ABA lige Igor Dodik, generalni menadžer ABA lige Krešimir Novosel, sportski direktor ABA lige Žarko Čabarkapa i predstavnici agencije MYD Sports, službenog partnera ABA lige za marketing i medijska prava, koji su ovo imenovanje i organizirali.

''S radošću i zadovoljstvom prihvatio sam poziv da postanem ambasador ABA lige. To je najkvalitetnije klupsko natjecanje u regiji, ne samo u košarci nego i uopće. Ovo natjecanje afirmiralo se kao glavni filter za klubove iz naše regije prema Euroligi. Svake godine vidimo neke nove talente i buduće zvijezde, uzbuđen sam što ću moći sudjelovati u njihovoj afirmaciji. Jedva čekam da sezona počne'', izjavio je Paspalj.

Žarko Paspalj rodio se 27.3.1966. u Pljevljima, u Crnoj Gori. Jedan je od najvećih i najboljih košarkaša koji su u trofejnim osamdesetima i devedesetima igrali na prostoru bivše Jugoslavije. Karijeru je počeo u podgoričkoj Budućnosti, nakon toga bio jedan od glavnih poluga beogradskog Partizana, a 1989. potpisao je za čuvene San Antonio Spurse. Nastavak karijere odveo ga je u Grčku, gde je nosio dres tamošnjih velikana Olympiacosa i Panathainakosa. Nakon toga i Arisa, Racing Parisa i Virtusa iz Bologne.

U svojoj karijeri dobio je niz individualnih priznanja, a što se momčadskih tiče, mogao bi otvoriti zlatarnu. S reprezentacijom je tri puta bio prvak Europe, vlasnik je olimpijskih srebra iz Seula i Atlante, a u naslov svjetskog prvaka u Argentini 1990., ugradio je više od 100 postignutih poena i silan trud, znoj i zalaganje.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider