Košarka
SPORTOVI
Košarka
OSVAJAČ 27 TITULA

Preminuo vjerojatno najveći trener Real Madrida u povijesti

U 94. godini života preminuo je Pedro Ferrandiz, najveći trener u povijesti košarkaškoga kluba Real Madrid.

Pedro Ferrandiz (Foto: Real Madrid)

Čovjek koji je košarkašima Real Madrida donio 27 trofeja, od kojih su četiri naslova prvaka Europe (po čemu je od njega u povijesti košarke uspješniji tek Željko Obradović), Pedro Ferrandiz, preminuo je jučer u 94. godini života.

Radi se o čovjeku koji je na klupi Kraljevskoga kluba sjedio od 1959. do 1975. godine, s nekim kratkim prekidima unutar tog razdoblja, te je osvojio spomenuta četiri naslova prvaka Europe, ali i 12 španjolskih titula i 11 Kupova.

Mogao je biti još uspješniji

Vjerojatno bi bio uspješniji da već 1975. godine, sa samo 47 navršenih godina, nije odlučio završiti trenersku karijeru. Tko zna, možda bi njegov broj trofeja danas bio nedostižan, ali i ovako još uvijek većinu drži ispod sebe.

"Pedro Fernandiz jedna je od najvećih legendi Real Madrida i svjetske košarke. Njegovo naslijeđe bit će vječno, ne samo zbog titula već i inovativnog duha. Bio je košarkaški vizionar, jedinstvena figura koja je napravila revoluciju u ovom sportu za sva vremena", napisali su iz Reala u objavi ovog velikog gubitka.

Iako više od 40 godina nije radio u klubu, Ferrandiz je ostao vrlo blizak Realu te je često viđan na utakmicama, ali i raznim proslavama. Trenutačno posljednji trener Reala, također vrlo trofejni Pablo Laso, više ga je puta navodio kao jednog od uzora i autoriteta.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider