Košarka
SPORTOVI
Košarka
KOŠARKAŠKA LEGENDA

Predstavljena jedinstvena memorabilija s likom Krešimira Ćosića

Povodom 20. obljetnice primanja legendarnog Krešimira Ćosića u Kuću slavnih, priznati umjetnik i jedan od samo šezdesetorice koji u dubokom tisku izrađuju poštanske marke Zlatko Jakuš, izdao je memorabiliju s likom Krešimira Ćosića.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jedinstvena novčanica koja predstavlja prestiž i odražava najvrjednije stvari kojih se trebamo sjećati u ediciji od samo 1500 komada, na radost brojnih kolekcionara predstavljena je u Muzeju antičkog stakla u Zadru.

''Iznimno sam sretan i velika mi je čast što smo upravo ovdje u gradu košarke predstavili memorabiliju s likom našeg Krešimira. Oduvijek sam želio izraditi vrijednosnicu koja će odražavati vrijednost kako Grada Zadra tako i jedne od njegovih najvećih sportskih legendi. Danas s ponosom u svijet šaljemo još jedno veliko priznanje našem Krešimiru Ćosiću'', izjavio je Zlatko Jakuš.

Umjetnik Jakuš potpisuje i prvu hrvatsku novčanicu - hrvatski dinar te prvu poštansku marku Republike Hrvatske. Izradio je brojne priznate vrijednosnice diljem svijeta poput unikatnih vrijednosnica Švedske. Njegova marka švedske pošte svojevremeno je proglašena “Zlatnom markom”, odnosno najljepšom markom na svijetu.

Prestižna memorabilija Krešimira Ćosića kruna je brojnih svjetskih priznanja košarkaškoj legendi, a prva memorabilija s Krešinim likom rednog boja 0000, pripala je njegovoj supruzi Ljerki koja je nazočila predstavljanju.

''Zahvaljujem svima koji su u ovome sudjelovali počevši od gospodina Jakuša, do Turističke zajednice te naše drage Zdenke Zrilić. Ponosna sam što je gospodin Jakuš odabrao upravo Krešin lik i velika mi je čast primiti ovakvo prestižno priznanje. Hvala svima što se sjećaju Kreše'', izjavila je Ljerka Ćosić.

Predstavljanju memorabilije hrvatske i svjetske košarkaške legende nazočili su i izaslanik gradonačelnika Grada Zadra – zamjenik gradonačelnika Zvonimir Vrančić, izaslanik gradonačelnika Grada Zagreba – pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Ivica Lovrić, predsjednik skupštine Grada Zagreba Andrija Mikulić, predsjednik nadzornog odbora KK zadar Darko Kasap, direktor TZ Grada Zadra Ante Rados, košarkaške legende Pino Giergia i Rato Tvrdić, direktor KK Zadar Boris Skroće, trener KK Zagreb Danijel Jusup, Zdenka Zrilić iz organizacijskog tima predstavljanja memorabilije, tvrtke S Event te brojni drugi uglednici.

Sav prihod od prodaje memorabilija, udruga Krešimir Ćosić iskoristiti će za stipendiranje mladog plivača PK Jadera Leona Bavdeka čiji rezultati imaju povijesni značaj za zadarsko plivanje. Leov je san nastupiti na Europskom prvenstvu, a stipendija koju mu omogućuje Udruga Krešimir Ćosić mali je, ali značajan korak prema zacrtanom cilju.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider