Košarka
SPORTOVI
Košarka
"Za sva vrimena"

Izišao spot posvećen Draženu: Najava mjuzikla "Okovani Amadeus"

Spot je predstavljen povodom 55. rođendana Dražena Petrovića...

Dražen Petrović je legenda Netsa i NBA lige (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Na prigodnoj svečanosti u Muzejsko-memorijalnom centru Dražen Petrović u utorak je predstavljen glazbeni spot "Dražen – za sva vrimena" posvećen košarkaškom virtuozu Draženu Petroviću, koji je prije 26 godina izgubio život u prometnoj nesreći u Njemačkoj.

"Spot, čiji su autori Stanko Šarić, Dražen Runje i Antonio Zadro, predstavljen je povodom 55. rođendana Dražena Petrovića i on je samo najava glazbenog mjuzikla "Okovani Amadeus" čija će premijera biti na sljedeći Draženov rođendan, 22. listopada 2020. godine" , rekao je Ivica Krajač, koji je napisao libreto za mjuzikl inspiriran, po njegovim riječima, ne samo Draženovom veličinom i njegovim tragičnim krajem nego i Eshilovom antičkom tragedijom ''Okovani Prometej''. "Time smo željeli reći da je Dražen bogovima sporta ukrao košarkašku loptu kao što je Prometej bogovima ukrao vatru i donio je ljudima", kazao je Krajač.

Autor pjesme "Dražen za sva vremena" poznati je glazbenik Stanko Šarić, dok je producent spota, koji je snimljen u Muzejsko-memorijalnom centru Dražen Petrović i u Hrvatskom narodnom kazalištu, Antonio Zadro.

"Draženov put preko Šibenke, Cibone, Reana, NBA i hrvatske košarkaške reprezentacije manje-više je poznat i valoriziran, ali ono što treba razotkriti su svi oni ključni životni trenuci koji određuju konačan smjer i put koji je nemoguće razabrati iz zbroja osvojenih titula i naslova, a cilj je ovog projekta otkriti pogled iz Draženove perspektive kroz mjuzikl suvremene antičke tragedije s glazbom", rekao je predstavljajući projekt autor scenarija Dražen Runje.

"Siguran sam da moj Dražen nije mogao ni zamisliti da će na njegov 55. rođendan njegov život biti pretvoren u umjetničko djelo", kazala je Draženova majka Biserka Petrović.

Svečanom predstavljanju glazbenog spota „Dražen – za sva vrimena“ nazočili su brojni uglednici iz sportskog života Hrvatske predvođeni predsjednikom Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatkom Matešom, ali i veleposlanica Litve Jurate Raguckiene i veleposlanik SAD-a Robert Kohorst.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju
Utakmicu po Utakmicu Utakmicu po Utakmicu

Nastavi čitati
divider