Košarka
SPORTOVI
Košarka
darijev otac za novu tv

Otkriveno zašto Šarić igra sve bolje: "Neće odustati dok ne dođe do All Stara"

Otac Darija Šarića Predrag u razgovoru za Novu TV otkrio je pozadinu Šarićeva procvata u dresu 76ersa.

Dario Šarić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Otkad je odjenuo devetku Philadelphia 76ersa, Dario Šarić nikada nije igrao bolju košarku. Lošiji ulaz u sezonu imao je korijene zbog nekog drugog dresa.

''Imao je problema nakon Eurobasketa, sad je sve došlo na svoje. Nikada nije bilo upitno koliko on može i što on može, samo je bilo problema s glavom. Igra na nivou koji smo svi očekivali, sad samo očekujemo bolji napredak'', rekao je Šarićev otac Predrag za Novu TV.

Šarić je u 14 prosinačkih utakmica postizao gotovo 18 poena po utakmici, dijelio četiri asistencije i upisivao osam skokova po susretu. Čak 34 minute u prosjeku provodi na terenu. 76ersi su trenutačno na omjeru 17 pobjeda uz 19 poraza i 10. su momčad istoka.

I otac Predrag, nekada također sjajni košarkaš, vraća se na reprezentaciju nakon koje je Dario zašutio za medije.

''Opet se vraćamo na to Europsko prvenstvo. On je očekivao najmanje polufinale, pusta pitanja što se događa i kako... ali koliko je jak, i sami vidite. Pregrmio je to u nekoliko dana.''

Mnogi košarkaški analitičari u Philadelphiji vide momčad koja bi za koju godinu mogla konkurirati i najboljim momčadima Istoka. Kakva je Darijeva budućnost tamo?

"Vidite i sami da se nalazi među, što se kaže, 15 najtraženijih igrača. Spominju se Oklahoma i drugi, mislim da je najbolje da ostane u Philadelphiji. Najavljuju da će biti ozbiljna momčad i mislim da je najbolje da iduću godinu dana ostane tamo jer Philadelphiju očekuje napredak.''

A o tome koji su konačni ciljevi najbolje govori sljedeća rečenica:

''Uvijek se nadamo najboljem, Dario neće odustati dok se ne nađe na All Staru.''

A da bi mnogi talenti jednoga dana došli u Šarićeve tenisice, potrebno se othrvati pritisku okoline i prvih velikih novaca.

''Nemoj da te nagovaraju ni roditelji ni menadžeri, jednostavno moraš osjetiti da si ti taj. I još jednom, upozoravam sve naše mlade igrače. Samo rad i trud, kad ti osjetiš da je to to, da je to trenutak, onda odi u Europu ili neki klub u Americi koji misliš da je najbolji za tebe'', zaključio je Predrag Šarić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider