Košarka
SPORTOVI
Košarka
UŽASNO TEŽAK ŽDRIJEB

Poznate su prepreke na putu do Pariza: Hrvatski košarkaši u pakleno teškom turniru

Održan je ždrijeb kvalifikacijskih turnira za olimpijski turnir u košarci.

Hrvatska košarkaška reprezentacija (Foto: Profimedia)

Fenomenalno odrađenim predkvalifikacijskim turnirom u Turskoj, Hrvatska košarkaška reprezentacija došla je na korak do plasmana u Pariz, gdje će se idućeg ljeta (od 26. srpnja do 11. kolovoza) održati Olimpijske igre.

Za košarkaški olimpijski turnir dosad se kvalificiralo osam momčadi, a posljednje četiri dobit ćemo u novim turnirima, a na jednom od njih nastupit će i Hrvatska.

Jaki turnir na vrućem gostujućem terenu

On će se održati od 2. do 7. srpnja iduće godine u Grčkoj, a protivnici našoj reprezentaciji u skupini bit će Slovenija i Novi Zeland, dok će u skupini B igrati Grčka, Dominikanska Republika i Egipat.

Sustav turnira takav je da će iz skupina proći po dvije momčadi, nakon čega će se igrati polufinale i finale, a samo pobjednik svakog od četiri turnira kvalificirat će se na igre.

Našoj reprezentaciji neće biti lako. Ispred sebe ima jakog i temperamentnog domaćina, ali i favorizirane Slovence te uvijek jake Novozelanđane i Dominikance, koji će sigurno proći u polufinale.

Daleko smo od favorita, ali nikako bez šanse

No favorizirani su bili i Turci pa su nas naši momci napunili zadovoljstvom, ali i vjerom u još jedan sjajan rezultat.

Možda je pomalo grubo reći da sudbina naše košarke ovisi o ovoj utakmici, no nismo ni daleko.

Već ovaj turnir velika je stvar i svaki značajan nastup na njemu može puno značiti. Eventualno osvajanje odvest će nas tamo gdje nakon debakla na Eurobasketu i kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo nismo ni nadali da se možemo naći. 

Ako na parket dođe ista onakva ekipa kao u Istanbulu, uz isti nacionalni naboj, želju za igrom te vjerom u dobar rezultat, protiv Hrvatske nitko neće biti favorit.

Preostala tri turnira igraju se u Latviji, Španjolskoj i Portoriku, a njihove skupine možete vidjeti nešto iznad u tekstu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider