Košarka
SPORTOVI
Košarka
uzbudljiva večer u NBA-u

Harden utrpao 58 u ludoj utakmici, dobra partija Žižića, triple-double Nurkića

U NBA ligi odigrane su dvije spektakularne utakmice.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski košarkaš Ante Žižić je sinoć u porazu svojih Cleveland Cavaliersa od Portland Trail Blazersa odigrao solidno i zabio 16 koševa u 27 minuta na terenu, upisavši pritom osam skokova, jednu asistenciju i dvije blokade.

Portland Trail Blazers su sa 129:112 kod kuće slavili protiv Cavaliersa, a do pobjede ih je vodio Damian Lillard s 33 koša.

CJ McCollum je dodao 19 koševa, a Jusuf Nurkić 10 i isto toliko skokova i asistencija za svoj prvi triple-double u karijeri.

Najbolji strijelac Clevelanda, kojem je ovo 13. poraz u zadnjih 14 utakmica, bio je Jordan Clarkson koji je utakmicu završio sa 22 ubačaja, a Rodney Hood je dodao 20.

Najuzbudljiviju utakmicu sinoć su odigrali Houston Rocketsi i Brooklyn Netsi a slavio je nakon produžetaka gostujući Brooklyn sa 145:142 unatoč 58 koševa Jamesa Hardena.

Spencer Dinwiddie je predvodio Netse sa 33 koša, uključujući tri trice u zadnjih 27 sekundi regularnog dijela utakmice. Houstonu nije pomogao ni Harden koji je zabio 58 koševa, što mu je druga utakmica zaredom u kojoj je ubacio preko 50 poena. Tome je dodao deset skokova i šest asistencija.

Rockets su postavili NBA rekord sa 70 pokušaja trica.

I u Oaklandu je bilo napeto, tamo su domaći Golden State Warriorsi sa 147:140 pobijedili New Orleans Pelicanse.

Stephen Curry je utakmicu završio s 41 poenom (sedam trica) dok je najbolji kod Pelicansa bio Anthony Davis s 30 poena, 18 skokova i sedam asistencija.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider