Košarka
SPORTOVI
Košarka
Programirani prvi pick

Pogledajte zašto je Kyrie Irving trenutno najbolji mladi igrač na svijetu

Nakon što je završila NBA sezona, a još uvijek se ne zna hoće li se proglasiti lockout za sljedeću sezonu, sva je pažnja usmjerena na draft koji je na rasporedu u četvrtak.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Većina NBA analitičara je mišljenja kako je ova godina jedna od slabijih u posljednje vrijeme što se velikih talenata tiče. Mnogo je špekulacija oko toga koji će igrači biti izabrani s visokim pickovima, no gotovo je potpuno jasno da će Cleveland Cavaliers prvim pickom izabrati Kyrie Irvinga.

Irving je playmaker koji je svoju jedinu sveučilišnu sezonu igrao na sveučilištu Duke. U prvih 8 utakmica sezone ovaj 19-godišnjak (visok 188 cm) je pokazao svoj sjajni talent i bio predvodnik momčadi trenera Mikea Krzyzewskog no onda je uslijedila ozljeda zbog koje je Irving propustio gotovo cijelu sezonu. Vratio se tek na March Madness turnir, no nije pomogao Dukeu da osvoji novi NCAA naslov.

Iako su neki analitičari smatrali kako bi Irving trebao ostati na sveučilištu još barem jednu godinu, on se odlučio na izlazak na draft, a odmah je 'projektiran' kao prvi izbor. Analitičari ga smatraju igračem koji odmah može odgovoriti zahtjevima NBA košarke, a uspoređuje se s Chris Paulom i Derrickom Roseom. Njegova statistika iz Dukea je bila jako dobra (17,5 koševa, 4,3 asistencije, 3,4 koša, 1,5 ukradene lopte). Kada je Cleveland na draft lutriji dobio mogućnost prvog odabira na draftu, gotovo odmah je postalo jasno kako će Irving među navijačima Cavaliersa zamijeniti odbjeglog LeBrona Jamesa.

Nastavi čitati

Nastavi čitati