Košarka
SPORTOVI
Košarka
blizu zagreba

Počinje kamp za više od 250 mladih košarkaša

Mlade igrače savjetom će voditi poznati hrvatski košarkaši kao što su Marin Rozić i Roko Leni Ukić te košarkaški trener Neven Spahija.

Košarkaški kamp (Foto: Basketball Camp Croatia) (Foto: Basketball Camp Croatia)

Na samo dvadesetak kilometara od Zagreba ovog će se ljeta stvarati hrvatska i regionalna košarkaška budućnost. Basketball Camp Croatia, smješten u Tuheljskim toplicama i Zaboku, i ove će godine otvoriti svoja vrata za više od 250 mladih košarkaša koji će brusiti svoje vještine uz renomirane stručnjake i košarkaške zvijezde. Kamp će u dva perioda od 29. 6. do 6.7. i 6.7. do 13.7. ugostiti buduće košarkaše iz Australije, Izraela, Kanade, Italije, Francuske, Mađarske, Belgije, BiH, Srbije, Slovenije i Hrvatske.

Prvo izdanje kampa prošle godine već je donijelo rezultate za nekoliko polaznika. Jedan od njih je 15-godišnji Ante Čović koji je nakon kampa dobio i poziv za U-16 reprezentaciju.

''Prijavio sam se na kamp jer mi se svidjela ideja o internacionalnim polaznicima kampa, privukle su me sve one posebnosti što kamp nudi kao rad s nutricionistima, psiholozima i bivšim profesionalcima. Nije fokus bio samo na treningu, već na tim popratnim stvarima koje čine život sportaša. Kamp mi je mnogo pomogao na više načina, stekao sam nova iskustva, nove vrste vježbi i nove vještine koje su nastale kompleksnim i zanimljivim treninzima, pa se promjena vidi i na psihičkom i fizičkom napretku poslije kampa!'' - otkriva Ante, inače igrač KK Pepi Sport iz Mostara.

Svoj poziv za reprezentaciju nakon kampa dobio je i 14-godišnji Mihael Tomić iz Zaboka.

''Kamp mi je pomogao u razvoju košarkaških vještina, savjeti trenera i učenje od suigrača jako su mi pomogli. Mislim da sam poboljšao svoju igru, a to su primijetili i treneri koji su sa mnom radili. Ubrzo sam pozvan da se pridružim U-14 hrvatske košarkaške reprezentacije, a veselim se što ću se ponovno vratiti na kamp!'' – objašnjava igrač KK Zabok Mihael Tomić.

Kamp je osvojio i Malika Ndyiae Cvijanovića iz Slavonskog Broda: ''Išao sam i u druge kampove ali Basketball Camp Croatia izdvaja po boljoj organizaciji i jačim treningom. Također, dolazili su nam košarkaški profesionalci kao Gordan Giriček i Damjan Rudež podijeliti svoja iskustva, bilo je super pričati s ljudima koji su igrali u NBA!'' – kaže 14-godišnji Malik koji igra za KK Brod.

Posebna pažnja pridaje se trenažnom procesu koji počinje analizom svakog polaznika kako bi mu se mogao prilagoditi individualni program treninga. Uz poznate trenere, s mladim sportašima radit će kineziolozi, nutricionisti i psiholozi koji će kroz sedam dana kampa predstaviti mladom sportašu sve što je potrebno za uspješnu košarkašku karijeru. Savjetom će ih voditi poznati hrvatski košarkaši kao što su Marin Rozić i Roko Leni Ukić te košarkaški trener Neven Spahija.

Mladi košarkaši smješteni su u Hotel WELL**** u sklopu Termi Tuhelj gdje mogu uživati u bazenima između dva naporna treninga dnevno. Kako bi imali dovoljno energije, imat će tri nutritivna obroka prilagođena mladim sportašima i njihovim energetskim potrebama. Uz treninge, ovaj kamp prilika je košarkašima za druženje s vršnjacima s različitih strana svijeta. Polaznici će u izletima uživati u prekrasnom zagorskom krajoliku, zajedničkim projekcijama sportskih filmova, a posjetom Muzeju Dražena Petrovića upoznat će se s likom i djelom hrvatskog košarkaškog Mozarta.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider