Košarka
SPORTOVI
Košarka
odličan dario

Phoenix Sunsi senzacija su nastavka NBA lige, Dario Šarić imao sjajnu večer protiv ''svojih''

Čak 7-0 je omjer Sunsa u nastavku NBA sezone.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Phoenix Sunsi Darija Šarića ostali su jedina neporažena momčad NBA u nastavku sezone koja se igra u Orlandu nakon što su sinoć sa 130:117 pobijedili Philadelphia 76erse, a hrvatski reprezentativac Dario Šarić bio je odličan s 18 koševa.

Šarić je na terenu proveo 24 minute i opet mu je za dlaku izmaknuo double-double jer je uz 18 koševa (šut iz igre 7/9, trice 2//2) ugrabio devet skokova te dodao tome još i četiri asistencije. Čudesni Devin Booker bio je najbolji pojedinac Phoenixa, ubacio je 35 koševa uz devet skokova i sedam asistencija.

Phoenix, koji je dobio svih sedam utakmica u kompleksu u Orlandu, sada je izjednačen na devetom mjestu s Portland Trail Blazersima i još je uvijek u igri za završnicu u Zapadnoj konferenciji. Nedostaje mu još samo jedna pobjeda, a u četvrtak igra protiv Dallas Mavericksa.

Portland Trail Blazersi sinoć su sa 134:131 nadigrali Dallas Maverickse, a njihov Damian Lillard zabio je nevjerojatni 61 koš te izjednačio rekord karijere.

Carmelo Anthnony ubacio je 26 koševa, a hrvatski košarkaš Mario Hezonja odigrao je 22 minute za Portland i u tom je vremenu upisao tri koša (šut iz igre1/5, trice 0/3) uz pet skokova, četiri asistencije i jednu ukradenu loptu.
Kod Dallasa najbolji je sa 36 koševa bio Krstaps Porzingis, dok je Luka Dončić ubacio 25.

San Antonio Spurs sa 123:105 bili su bolji od Houston Rocketsa, a Luka Šamanić u ovoj je pobjedi dobio priliku da zaigra i na terenu je proveo pet minuta, no bez pogodaka (šut iz gre 0/2). Ipak upisao je dva skoka i jedan blok.

Keldon Johnson bio je najbolji strijelac Spursa sa 24 koša i 11 skokova, a DeMar DeRozan dodao je 23 koša. Zahvaljujući toj pobjedi, Spursi su također ostali u igri za doigravanje u Zapadnoj konferenciji. Houston je već ranije osigurao doigravanje.

Milwaukee Bucks sa 126:113 bili su bolji od Washington Wizardsa 113, iako je Giannis Antetokounmpo isključen u drugoj četvrtini zbog napada na protivničkog igrača.

Boston Celtics sa 122:107 svladali su Memphis Grizzliese, a predvodio ih je Jayson Tatum s 29 poena, dok je kod poražene momčadi najbolji bio Ja Morant, koji je utakmicu završio s 26 koševa.
Sacramento Kings sa 112:106 nadigrali su New Orleans Pelicanse, a Brooklyn Nets sa 108:96 bili su bolji od Orlando Magica.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider