Košarka
SPORTOVI
Košarka
nezaustavljivi

Phoenix Sunsi i bez Paula slavili u prvoj utakmici finala Zapada: Čudesni Booker uništio Clipperse

Devin Booker predvodio je Sunse s čak 40 peona, 13. skokova i 11 asistencija.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Phoenix Sunsi pobijedili su LA Clipperse sa 120-114 u prvoj utakmici finala doigravanja u Zapadnoj konferenciji NBA lige, odigranoj u nedjelju u njihovoj dvorani pred 16.583 gledatelja.

Sunse je do pobjede predvodio Devin Booker s 40 koševa, 13 skokova i 11 asistencija. Deandre Ayton je imao 20 poena i devet skokova, a važnu je ulogu u napetoj završnici imao Mikal Bridges koji je završio sa 14 koševa.

Dario Šarić je na terenu proveo 11:06 minuta i pobjedi Sunsa doprinio s dva koša s crte za slobodna bacanja, dvije asistencije i jednim skokom.

Sunsi su u ovoj utakmici bili bez Chrisa Paula, koji se nalazi u Covid-19 protokolu i nije poznato kad će se moći priključiti momčadi.

Najbolji igrač Clippersa bio je Paul George koji je ubacio 34 koša uz pet asistencija i četiri skoka. Reggie Jackson je završio s 24 poena.

Ivica Zubac je u igri bio 18 minuta te za to vrijeme postigao devet koševa uz šut 2/3 iz igre te 5/6 iz slobodnih bacanja, a dodao je i tri skoka te jednu blokadu.

Clippersi su i dalje bez Kawhija Leonarda koji ima ozlijeđeno koljeno.

Druga utakmica ove serije koja se igra na četiri pobjede na rasporedu je u noći s utorka na srijedu (3 sata) po srednjoeuropskom vremenu, a domaćin je ponovno Phoenix.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider