Košarka
SPORTOVI
Košarka
Uzbudljiva večer u NBA-u

Šarić i društvo se ''osvetili'' top momčadi, noć karijere Porzingisa u okršaju s Jokićem

Philadelphia Sixersi su u noći s ponedjeljka na utorak pobijedili Houston Rocketse, a Dario Šarić odigrao je dobru utakmicu u petorci.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U pobjedi Philadelphije 115:107 nad Houstonom, Šarić je zabio 14 koševa za 31 minutu uz šut 6/14. Igrač utakmice bio je sjajni Ben Simmons, koji je ponovno bio blizu triple-doublea. Simmons je završio utakmicu s 24 poena, devet asistencija i sedam skokova. Centar Joel Embiid je dodao 22 koša i devet skokova za Sixerse, dok su kod Rocketsa najbolji bili James Harden s 29 i Eric Gordon s 25 koševa.

Pokazalo se kako je za Rocketse kobna bila taktika puštanja Simmonsa na šutu, koji je gađao 10/15 iz igre, iako je poznat po tome da nije neki opasan šuter. Ali u ponedjeljak navečer natjerao je igrače Houstona da plate. Štoviše, uzeo je najviše šuteva na jednoj utakmici od starta sezone i sve opravdao.

''Osjećam se ugodno uzimajući šuteve. Moram to početi raditi češće'', rekao je Simmons nakon utakmice.

Nakon što su izgubili sa zvukom sirene od Houstona 25. listopada, Sixersi su uzvratili i prekinuli niz od osam uzastopnih poraza od Rocketsa. Houston je promašio devet od zadnjih deset šuteva i postigao tek četiri poena u zadnje tri i pol minute.

Philadelphia je sada stigla na omjer pobjeda i poraza 3-4, dok je Houston pao na 5-3.

Još jedna momčad koja se malo trgnula, ali od koje se to nije očekivalo, su New York Knicksi. Porzingis i društvo upisali su treću pobjedu u nizu, a 22-godišnji Latvijac imao je noć karijere. Porzingis je u pobjedi protiv Denvera ubacio 38 poena i tako slavio u izravnom okršaju s ponajboljim visokim tandemom lige.

Do zadnje četvrtine Porzingis je praktično sam vukao Knickse, a onda je Hardaway Jr. svih svojih 13 poena ubacio u zadnjoj dionici i New York je došao do pobjede 116:110 protiv Nuggetsa. Nikola Jokić predvodio je Denver s 28 koševa, a Jamal Murray dodao je 20.

Orlando Magic nastavio je s odličnim rezultatima na početku sezone i na gostovanju u New Orleansu, gdje je svladao domaće Pelicanse sa 115:99. Ključnom se pokazala četvrta četvrtina koju su gosti dobili sa 28:15, a odličan je u tom razdoblju bio Mareese Speights s nekoliko pogođenih trica.

Najefikasniji su kod pobjednika bili Nikola Vučević, Evan Fournier i Jonathon Simmons sa po 20 koševa, dok je Anthony Davis s 39 poena i 10 skokova bio jedini raspoložen kod domaćih. Hrvatski igrač u dresu Magica Mario Hezonja dobio je tek simboličnu ulogu, on je za pet minuta u igri postigao dva poena uputivši jedan precizan šut za dva.

S omjerom 5-2 Orlando je na diobi prvog mjesta u Istočnoj konferenciji s Detroit Pistonsima i Boston Celticsima, dok je New Orleans opet pao na učinak ispod 50 posto, trenutačno je na 3-4.

Prvaci Golden State Warriorsi uvjerljivo su sa 141:113 kao gosti nadigrali Los Angeles Clipperse. Najbolji u redovima Warriorsa bio je Stephen Curry s 31 poenom, dok je Danilo Gallinari ubacio 19 za Clipperse.

U derbiju večeri Boston Celticsi su u svom Gardenu bili bolji od San Antonio Spursa sa 108:94. Za petu uzastopnu pobjedu Celticsa najzaslužniji su bili Kyrie Irving s 24 koša i Al Horford s 14 poena i 13 skokova, dok je Brandon Paul ušavši s klupe zabio 18 poena za Spurse kojima je ovo bio treći uzastopni poraz nakon što su u sezonu ušli s 4-0.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider