Košarka
SPORTOVI
Košarka
LeBron se poigrao s Torontom

Šarić spriječio najgori scenarij: Sjajnom partijom vratio 76erse u igru

Dario Šarić bio je najbolji strijelac u ''biti ili ne biti'' utakmici njegovih Philadelphia 76ersa.

Dario Šarić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Dario Šarić bio je ponajbolji igrač Philadelphia 76ersa koji su stigli do prve pobjede u polufinalu Istočne konferencije protiv Boston Celticsa. U pobjedi od 103:92 hrvatski je reprezentativac zabio 25 koševa (šut iz igre 9/17) uz osam skokova i četiri asistencije.

Ključni igrač u pobjedi bio je playmaker T. J. McConnell, kojeg je trener Brett Brown uvrstio u početnu petorku i dao mu 38 minuta u igri. U ranijim utakmicama 76ersi su često igrali bolje s energičnim razigravačem na parketu; Brownova odluka pokazala se dobrom jer je McConnell ubacio 19 koševa, najviše u karijeri, uz sedam skokova i pet asistencija.

Za Boston je najbolji bio Jayson Tatum koji je ubacio 20 koševa, dok je Marcus Smart dodao 14.

Philadelphia je ovom pobjedom izbjegla ''metlu'' (Boston vodi 3:1) i produžila nadu u plasman u finale konferencije. Peta utakmica igra se u srijedu u Bostonu i Philadelphia mora pobijediti ako želi ostati u seriji. Nijedna momčad dosad nije pobijedila u seriji nakon što je zaostajala 3:0.

Pomoći nije bilo Toronto Raptorsima; kao i prošle sezone Cleveland Cavaliersi pomeli su ih u drugoj rundi i plasirali se u konferencijsko finale. Ovo je već treća uzastopna sezona u kojoj su Raptorsi ispali od Cavsa i 10. uzastopna playoff pobjeda Cavsa nad kanadskom momčadi.

U pobjedi 128:93 najbolji je bio LeBron James, koji je ubacio 29 koševa uz osam skokova i 11 asistencija. Kevin Love je dodao 23, Kyle Korver 16, a J. R. Smith 15 koševa. Ante Žižić odigrao je tri minute, ali nije upisao koš: imao je tri promašaja iz tri šuta, a ugrabio je jedan skok.

LeBronu je 12. playoff ''metla'' u karijeri u čemu je daleko najbolji u povijesti lige: na drugom je mjestu Tim Duncan s devet savršenih playoff pobjeda.

Razočarale su prve zvijezde Raptorsa DeMar DeRozan (isključen u trećoj četvrtini) i Klye Lowry: zajedno su ubacili svega 18 koševa, jednako koliko i najbolji strijelac Toronta Jonas Valenčiunas, koji je utakmicu počeo na klupi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider