Košarka
SPORTOVI
Košarka
"hvala ti paul"

Suze i emocije u Bostonu: Pierce odigrao posljednju utakmicu!

Paul Pierce neće više kao igrač zaigrati u svom TD Gardenu u Bostonu.

Legendarni američki košarkaš Paul Pierce (39) odigrao je posljednju utakmicu svoje karijere u voljenom TD Gardenu u Bostonu, koji mu je bio dom punih 15 godina njegove karijere! Pierce se vratio po posljednji put kao igrač (u dresu LA Clippersa), a publika u Gardenu nije zaboravila što je klupski velikan napravio za Boston.

Uoči utakmice svi su htjeli fotografiju s Piercom, a tijekom predstavljanja je zaradio glasnije ovacije od svih aktualnih igrača Celticsa zajedno! Trener Clippersa Doc Rivers dao je Pierceu mjesto u startnoj petorci, a on je uoči podbacivanja došao do centra, sagnuo se i po posljednji put poljubio logo Celticsa.

U prvoj minutu predaha izašao je iz petorke, a domaćin je na velikom ekranu pustio video posvećen Pierceu i njegovih 15 godina u dresu Celticsa. Nakon toga uslijedio je gromoglasni pljesak i skandiranje zbog čega ni velikan poput Piercea nije mogao suspregnuti suze.

Pierce je dobio sveukupno pet minuta na parketu i postigao je jedan koš. Bio je to posljednji ubačaj na utakmici za konačnih 107:102 za Boston. Pierce je 11 sekundi prije kraja stavio tricu na oduševljenje prepune dvorane! Svi su skočili sa svojih stolica i slavili posljednji ubačaj Piercea kao da je Isaiah Thomas (aktualna zvijezda Celticsa) pogodio šut za naslov NBA prvaka.

Pierce je za Celticse igrao od 1998. godine kada su ga izabrali kao 10. pick prve runde drafta, pa do 2013. Osvojio je jedan naslov NBA prvaka (2008. godine) te je iste godine bio MVP finala. Dvije godine kasnije je također igrao finale, ali je poražen od LA Lakersa s 4:3.

"The Truth" (nadimak) na kraju ove sezone odlazi u zasluženu igračku mirovinu s 39 godina na leđima. U listopadu će napuniti 40 i kao legenda odlazi u povijest.

Pierce je jedan od trojice igrača Celticsa koji je u karijeri prebacio 20 tisuća poena u zelenom dresu. Klupski je rekorder po broju ubačenih trica, treći je po broju odigranih utakmica, drugi u postignutim poenima, sedmi u skokovima, peti u asistencijama i prvi u ukradenim loptama.

Četvrti je tricaš svih vremena u NBA ligi, odmah iza Jasona Terryja, Reggieja Millera i Raya Allena.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider