Košarka
SPORTOVI
Košarka
luda noć na tržištu NBA lige

Lakersi izvisili: Paul George novi je suigrač Russella Westbrooka u Oklahomi!

Veliki trade u noći kada se u NBA ligi otvorilo tržište dovođenja slobodnih igrača.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Paul George pronašao je novi klub, a Indiana je za njega dobila nevjerojatno malo. Iako se danima govorilo o Los Angeles Lakersima, Paul George je novi igrač Oklahome City Thundera, te će s Russellom Westbrookom činiti ubojiti dvojac. Pacersi su za Georgea dobili Victora Oladipa i Domantasa Sabonisa.

Očito da s Los Angeles Lakersima nije bio moguć dogovor, pa su Pacersi odlučili prekinuti agoniju s nezadovoljim Paulom Gerogeom. Nisu za njega dobili puno, ali da su čekali možda su mogli ostati bez ičega. Naime, George bi iduće sezone postao slobodan igrač, te bi bez "odštete" mogao napustiti klub.

Oladipo je drugi pick NBA drafta 2013. godine, no dosada nije opravdao očekivanja. Prošle je sezone trebao biti najveća pomoć Westbrooku, no u konačnici je bio na prosjeku od 16 poena, 4.5 skokova uz 44 posto šuta iz igre.

Sabonis je sin slavnog Arvydasa Sabonisa, koji izgleda kao potencijal, ali se tek treba razviti u dominantnog igrača pod koševima. Riječ je o 21-godišnjem Litavcu, koji igra na poziciji krilnog centra i poziciji čistog centra. On je lani bio 11. pick prve runde NBA drafta.

Nakon što je dovela Jimmyja Butlera Minnesota Timberwolves ugrabila je, čini se, i posljednji komadić slagalice za iduću i naredne sezone. Još nije službeno, ali čini se da će Jeff Teague doći u Minnesotu i zajedno s Butlerom, Andrewom Wigginsom i Karl Anthony Townsom tvoriti super momčad.

U prilog tome ide i činjenica da su Timberwolvsi noćas poslali Ricky Rubija u Utah Jazz za zaštićeni pick na draftu iduće godine. Stvara se, odnosno čisti budžet za dovođenje još jednog igrača, a to će prema svemu sudeći biti aktualni razigravač Indiane, koja je krenula u rekonstrukciju.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider