Košarka
SPORTOVI
breaking news !: Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"
Košarka
Sprema se nešto veliko

Lakersima je dosta poraza: Dovode najveće pojačanje u post-Bryant eri?

Što se NBA sezona više bliži kraju, to su sve veće špekulacije gdje bi tko mogao završiti na ljeto, a jedna od momčadi koja ima velike planove su Los Angeles Lakersi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ne trebamo puno govoriti što Lakersi znače u svijetu košarke. Ali momčad iz LA već nekoliko sezona nema u doigravanju, dok je Kobe Bryant sišao s pozornice i prepustio uzde mladima. Međutim, od tih mlađih još se nitko nije u potpunosti nametnuo kao vođa. Dosad su najviše pokazali Julius Randle i D'Angelo Russell, zasad samo potencijalni All-Star igrači u budućnosti, ali ni jedan od te dvojice još nije uhvatio konstantu.

Ono što Lakersi trenutno žele promijeniti je da prestanu biti gubitnička momčad, a za to je potrebno dovesti i neko veliko pojačanje. Ime koje se najviše spominje, ali i ističe kao igrač koji bi mogao promijeniti smjer franšize je Paul George.

Nije tajna kako je George odrastao navijajući za Lakerse i idolizirajući Kobea Bryanta za kojeg je svojedobno izjavio kako je on ''njegov Jordan''. Čak je u prvim sezonama za Indianu nosio dres s brojem 24. Sve to, ali i činjenica kako Lakersi imaju zanimljivu jezgru mladih igrača, naslućuje kako bi ovo ljeto mogli krenuti u realizaciju tog tradea.

Prema uglednom novinaru ESPN-a Zachu Loweu, George će ovo ljeto biti prva meta Lakersa. Zvijezda Indiane ulazi u zadnju godinu ugovora (od 19,5 milijuna dolara), iako ima opciju za još jednu sezonu od 20,7 milijuna dolara, no gotovo svi uvjereni su kako će iduće ljeto napustiti Indianu kao slobodan igrač ukoliko se nešto drastično ne promijeni.

S obzirom da su Pacersi u ovogodišnjem doigravanju pokazali kako im treba puno više od Georgea da bi bili kompetitivni, a vremena je sve manje, najizgledniji scenarij je ići u trade najboljeg igrača. Tako barem neće riskirati da ga izgube za ništa, što bi se vrlo lako moglo dogoditi ukoliko ostane cijelu sljedeću sezonu. To je dao naslutiti i odlazak Larryja Birda.

Novi GM i predsjednik košarkaških operacija Pacersa, Kevin Pritchard, pred sobom će imati težak zadatak. Zasad je uvjeren kako su on i George na istoj stranici te da bi ojačavanjem momčadi stvari takve i ostale. Međutim, NBA je odavno otišao u nekom drugom smjeru. Dovoljno je samo sjetiti se Durantove odluke iz prošle godine.

Imajući to na umu, kao i izvještaje iz SAD-a koji govore kako čelni ljudi Lakersa Magic Johnson i Rob Pelinka nikoga od svojih igrača ne smatraju nedodirljivima, bit će teško zadržati Georgea u Indiani. Čak da ostane još jednu sezonu, dugoročni ostanak u ovom trenutku izgleda nerealnim. Naravno, nisu Lakersi jedini koji žele vidjeti Georgea u svojim redovima, ali su među rijetkima koji imaju i pickove i potencijal za ponuditi.

Na ruku će im ići ukoliko uspiju ostati u top tri izbora na ovogodišnjem draftu. Barem imaju dobre šanse za to. U suprotnome, gube svoj pick koji onda ide Sixersima i mogućnost fleksibilnije ponude za Georgea. A ona se sprema već ovo ljeto, budite sigurni u to.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider