Košarka
SPORTOVI
Košarka
Analiza Triple-doublea

Potez koji je podigao prašinu u NBA-u: ''Reći ću otvoreno, on je prljav igrač''

U 14. izdanju Triple-doublea jedan dio podcasta posvećen je potezu koji je uništio svu neizvjesnost u finalu Zapada i potencijalno jednu od najboljih serija ovogodišnjeg doigravanja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jedna od tema novog Triple-doublea bio je i potez Zaze Pachulije, koji je na pomalo prljav način utjecao na ozljedu najboljeg igrača San Antonija Kawhija Leonarda. Spursi su u tom trenutku imali čak 23 razlike u prvoj utakmici finala Zapada, ali onda potpuno stali i dopustili Warriorsima veliki preokret.

Dobar dio zasluga za to ide upravo centru Warriorsa, koji je namjerno ili ne, iz igre izbacio praktično nezaustavljivog Leonarda. Krilni igrač San Antonija dotad je upisao 26 poena, osam skokova i tri asistencije za samo 23 minute.

''Ono što se desilo u toj utakmici ostavilo je misteriju što bi se dogodilo da do toga nije došlo. Reći ću otvoreno, Zaza Pachulia je prljav igrač. On je sve svoje minute u NBA-u napravio kroz to što nije bio spreman udariti prvi i napraviti potez za svoju momčad. Pitanje je sad je li to napravio namjerno, ali izostanak Leonarda uništava ovu seriju'', objasnio je Danijel Lutz.

Najbolji igrač Spursa iskrenuo je gležanj nakon što je doskočio na nogu Pachulije, zbog čega je propustio i drugu utakmicu te je njegov nastup za treću u San Antoniju pod velikim upitnikom. Ako kojim slučajem i bude spreman, njegova momčad je u zaostatku koji će teško nadoknaditi. A bez njega nikako.

To su najbolje pokazali Warriorsi u drugoj utakmici u kojoj su u svim četvrtinama zabili po 30 ili više koševa u jednoj playoff utakmici i tako postali tek druga momčad u zadnjih 22 godine kojoj je tako nešto pošlo za rukom. Ujedno su upisali i 23 asistencije u prvom poluvremenu.

O svemu tome, sedmoj utakmici Bostona i Washingtona, nestanku Hardena i lutriji za NBA draft gledajte u 14. izdanju Triple-doublea.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider