Košarka
SPORTOVI
Košarka
Bili smo na generalki

Dražen Petrović dobio predstavu o svom životu: Ove nedjelje u Zagrebu premijera

A dok svijet čeka neke nove košarkaške velikane, naš prerano preminuli Dražen Petrović sutra bi napunio 59 godina. Tim povod naš je Stipe Antonijević posjetio njegov muzej koji je dobio Draženovu voštanu figuru, ali i posjetio generalnu probu predstave o njegovom životu, koja sutra ima premijeru u Zagrebu.

Iako je u muzej stigao prije više od godinu dana, Biserka Petrović na njega se još nije u potpunosti navikla. Jer voštani Dražen jednostavno je – toliko realističan. 

"Puno vremena nisam mogla pogledati. Kad smo sve počeli radit, postavljati – nekako sam se u to uvukla i izdržala sam, evo", izjavila je za Dnevnik Nove TV Biserka Petrović.

Voštana figura za javnost još nije otvorena, gospođa Biserka čeka dok i prostor oko nje bude savršeno uređen. No dan uoči Draženova 59. rođendana pustila je našu kameru unutra, gdje temperatura mora biti točno 22 stupnja, a vlažnost optimalna, kako bi voštani kip ostao u savršenom stanju.

Ako uopće postoji netko koga ravno u srce neće dirnuti ova nevjerojatno realistična voštana figura Dražena, onda će to sigurno napraviti emotivni dvominutni video uz glazbenu podlogu – a koga drugog nego Mozarta.

"Kažu vrijeme liječi. Ne, samo se naviknete živjeti s tim. Ali ja osjetim pred rođendan, godišnjicu uvijek da mi je teže."

Pred ovaj rođendan Dražen će prvi put zaživjeti i i na kazališnim daskama. Premijera predstave o djetinjstvu košarkaškog Mozarta održat će se sutra u zagrebačkom kazalištu Trešnja, pod redateljskom palicom Paška Vukasovića

Oko sedam sati intervjua sa Biserkom i Acom te Nevenom Spahijom dalo je podlogu ovoj jednosatnoj predstavi, u kojoj glavnu ulogu glumi mladi Dubrovčanin Toni Kukuljica.

"Velika je čast prije svega i odgovornost također, zato što sam trenirao košarku dobar dio svog života, tako da mi je uvijek bio uzor. Uvijek sam ga smatrao našim najboljim košarkašem i onda kad je došla ta uloga – da ja sad igram, da ga predstavljam tu na sceni – to je predivno", rekao je Kukuljica.

"Predstava je službeno za djecu i mlade od 10 godina naviše. Ona nikako nije lijepa, šarena predstava za djecu. Ona je brutalna, kvart predstava gdje Dražena ne uljepšavamo, ne idealiziramo, nego pokazujemo taj njegov put, a ono što je krucijalna i fundamentalna poruka predstave je da se radom dolazi do rezultata", napomenuo je Vukasović.

Svaka od 19 scena ima utemeljenje u stvarnom događaju, a mi ćemo ovaj prilog završiti sa scenom koja nas je zatekla u Draženovu muzeju. Da, ovo što gledate rukom je pisan zapisnik sa finala Olimpijskih igara u Barceloni protiv Dream Teama! Prije par godina Biserki ga je osobno poklonio jedan od sudaca tog kultnog susreta!

"On je došao kao turista pogledati šta smo napravili za muzej i za Dražena i donio ovo za poklon! To je priča koja…ja sam stala, nisam mogla vjerovati! To je unikat, to još nitko nije vidio niti sam ja to gdje još rekla", otkrila je gospođa Petrović.

Točno 30 godina prošlo je od njegovog preranog odlaska, a unatoč frižima na srcu, mladosti koja biži i životu koji leti, sjećanje na Kapetana – ne blijedi.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:00, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider