Košarka
SPORTOVI
Košarka
Spursi inače razvijaju, ali...

Otpušteni Šamanić nije impresionirao stručnjake i navijače: Za ovu snimku kažu da je simbol velike greške Popovicha

Luka Šamanić otpušten je iz San Antonio Spursa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je izabran kao prvi pick San Antonio Spursa na draftu 2019. godine, ukupno na 19. mjestu, dvije godine kasnije Luka Šamanić otpušten je iz ove NBA momčadi.

Prateći reakcije na društvenim mrežama i objave klupskih insajdera, ova vijest nije veliko iznenađenje. Spominjala se ova opcija posljednjih dana jer su Spursi morali odlučiti hoće li mu aktivirati četvrtu godinu rookie ugovora.

Šamanić ukupno gledajući nije bio na dobrom glasu u San Antoniju, koji je ovim potezom priznao kako je pogriješio na draftu prije dvije godine. Na Twitteru se dosta spominje Šamanićeva ''nezainteresiranost'' te ''radna etika'', ali bi bilo poštenije reći kako motorički nije bio na razini momčadi poput San Antonija.

Dijeli se i snimka nekih akcija na utakmici predsezone protiv Orlanda na kojoj u ključnim trenucima hrvatski košarkaš loše reagira u dvije situacije.

Šamanić je u dresu San Antonija odigrao 36 utakmica i imao prosjek od 3,8 koševa i 2,2 skoka.

Spursi su pod vodstvom Gregga Popovicha poznati i kao franšiza koja razvija igrače. Ako su nakon dvije godine priznali pogrešku sa Šamanićem, to znači kako zbilja nisu vidjeli načina kako da unaprijede razvoj ovog 21-godišnjaka.

Što se tiče spomenute snimke, Popovich sigurno nije na temelju nje odlučio otpustiti hrvatskog košarkaša, ali je postala simbol njegova odlaska iz franšize.

Vidjet ćemo hoće li njegov ugovor preuzeti nova NBA momčad ili će se poput Marija Hezonja vratiti u Europu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider