Košarka
SPORTOVI
Košarka
NEVJEROJATNO!

Organizacija ozbiljno ugrožava hrvatski olimpijski san: Pogledajte s kakvom se nepravdom sudarila košarkaška reprezentacija!

Hrvatska košarkaška reprezentacija u utorak 2. srpnja otvara olimpijske kvalifikacije.

Izbornik Sesar i košarkaši (Foto: Damir Skomrlj / CROPIX)

Sjajnim partijama na turniru u Opatiji, gdje su savladali Poljsku i Brazil, hrvatski košarkaši potvrdili su kako su spremni za olimpijski kvalifikacijski turnir koji će se idućeg tjedna održati u Pireju.

Tamo naše reprezentativce čeka težak posao, u skupini protiv Slovenije i Novog Zelanda, a onda u eventualnom polufinalu dolazi prijetnja u obliku domaćina Grčke i jake Dominikanske Republike.

Naši dečki su pokazali da mogu, no već u startu su zakinuti

Na turnir odlaze puni samopouzdanja i bez pritiska, s ciljem izboriti polufinale, a onda je sve moguće. Uostalom, kao autsajderi smo u Italiji 2016. godine izborili Rio de Janeiro.

Ipak, Hrvatska nažalost ima jedan problem odmah u startu, a vezan je uz ždrijeb, a onda i raspored kakav su napravili organizatori.

Naime, prvu utakmicu igrat će protiv Slovenije u utorak 2. srpnja od 21 sat, a onda već idući dan od 17:30 protiv Novog Zelanda.

Raspored utakmica olimpijskog kvalifikacijskog turnira

  • 2. srpnja, 21.00 : Hrvatska - Slovenija

  • 3. srpnja, 17:30 : Hrvatska - Novi Zeland

  • 4. srpnja, 17:30 : Slovenija - Novi Zeland

Osim što to znači da naši košarkaši praktički neće imati vremena odraditi bilo kakvu pripremu za drugu utakmicu, vjerojatno niti potpuno se odmoriti, zabrinjavajuće izgleda činjenica da Novi Zeland, koji nam na papiru djeluje kao ključan protivnik za polufinale, tim susretom tek započinje turnir.

 

Da, upravo tako. Naša reprezentacija, umorna od teške utakmice protiv Slovenije, niti 18 sati nakon njenog završetka igrat će protiv Novog Zelanda, koji tek tom utakmicom potpuno svjež započinje turnir.

Zašto nismo mogli barem igrati u 17 i 30?

Naravno, razumijemo da je potrebno odigrati tri utakmice u tri dana te da će na svakom turniru, u svakom skupini, biti po jedna momčad koja će svoju drugu utakmicu igrati protiv svježe momčadi.

No, zašto Hrvatska mora igrati u 21 sat, posebno jer je preostala dva dana taj termin rezerviran za nastupe grčke reprezentacije u svojoj skupini?

Jasno je da je utakmica Hrvatske i Slovenije atraktivnija od okršaja Egipta i Dominikanske Republike te po tome svakako zaslužuje "prime time" termin. Ali, u drugim okolnostima, ne u ovima gdje bi ipak bilo pošteno da momčad dobije što dulji odmor.

Obje utakmica su neizmjerno bitne

Vidjet ćemo kako će se prema svemu postaviti Josip Sesar i ekipa. Odnosno, kako će se rasporediti rotacija u ta dva susreta. Eventualno odmaranje u jednom susretu nije opcija jer se mora paziti na apsolutno svaki rezultat.

Jedini način kako ne dozvoliti eventualne kalkulacije u posljednjem susretu Slovenije i Novog Zelanda je pobijediti u oba susreta, ili pobijediti u jednom, ali većom razlikom nego što bi drugi susret izgubili. Time bi Hrvatska nakon dva susreta bila sigurna u polufinalu. 

Na našima je svakako postaviti se hrabro i potvrditi kako sjajne partije s kvalifikacijskog turnira iz Turske nisu slučajnost i da ova reprezentacija uistinu može parirati momčadima koje bi u Parizu bile kandidat za medalju. Grčka i Slovenija su svakako takve, a jedna će sigurno morati otpasti.

Naši dečki će se sigurno potruditi da otpadnu dvije. Ako daju sve od sebe, a ne uspiju, nitko im neće zamjeriti.

Hajduk - Dinamo Ministar turizma objavio veliku vijest koja će obradovati sve navijače Hajduka i Dinama divider

Ferenc Sakalj i Federico Coppitelli Osijek slučajno otkrio ime novog velikog pojačanja!? divider

Cristiano Ronaldo VIDEO Gruzijac s tribine skočio pred Ronalda: Je li ovo bio pokušaj udarca nogom u glavu? divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider