Košarka
SPORTOVI
Košarka
Spanoulis junak

Olympiakos pobijedio CSKA i plasirao se u finale Eurolige

Olympiakos je pobijedio u polufinalu Eurolige CSKA iz Moskve 82:78 i plasirao se u veliki finale.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Košarkaši Olympiakosa prvi su finalisti ovogodišnjeg završnog turnira Eurolige koji se igra u Istanbulu, oni su u polufinalu svladali branitelja naslova CSKA iz Moskve sa 82-78 (12-18, 21-22, 27-24, 22-14).

CSKA je vodio praktički čitavim tijekom susreta, u nekoliko navrata i s dvoznamenkastom razlikom, ali grčki se sastav vraćao u igru košem sa zvukom sirene na isteku svake od prve tri četvrtine da bi u posljednjih 10 minuta stvar u svoje ruke uzeo Vassilis Spanoulis. Legendarni razigravač Olympiakosa u prve tri četvrtine nije ubacio niti jedan koš iz igre, bio je na samo četiri pogođena slobodna bacanja, ali je u posljednjih 10 minuta zabio 10 poena uključujući i tricu za vodstvo 74-73 1:53 minute prije kraja.

Nakon promašaja Printezisa 15 sekundi prije kraja kod vodstva Olympiakosa 79-77 odgovornost u redovima CSKA preuzeo je Miloš Teodosić, ali je promašio ishitreni šut za tricu osam sekundi prije kraja. U završnici punoj slobodnih bacanja Olympiakos je uspio sačuvati prednost.

Po 14 koševa za Olympiakos postigli su Spanoulis, Printezis i Papanikolaou, dok su CSKA predvodili Teodosić sa 23 i De Colo sa 16 ubačaja.

U nedjeljnom finalu Olympiakos će igrati protiv pobjednika susreta Fenerbahce - Real Madrid koji je na programu od 20.30 sati.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider