Košarka
SPORTOVI
Košarka
Obavljen ždrijeb

Olimpijski košarkaški turnir: SAD s Argentinom i Francuskom

U Rio de Janeiru održan je ždrijeb skupina za košarkaški turnir na Olimpijskim igrama u Londonu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najspektakularnija momčad koja će se pojaviti na Londonskim igrama, američki Dream Team, igrat će u A-skupini s Argentinom, Francuskom i Tunisom, kao i još dvama suparnicima koje će odrediti kvalifikacijski turnir u Venezueli od drugoga do osmog lipnja. Nastupat će na njemu Angola, Dominikanska Republika, Makedonija, Grčka, Jordan, Južna Koreja, Litva, Novi Zeland, Nigerija, Portoriko, Rusija i domaćin Venezuela.

U drugu su, B-skupinu, ždrijebani Australija, Brazil, Kina, Velika Britanija i Španjolska, kao i preostali, treći kvalifikant iz Caracasa.

Zlato iz Pekinga brani SAD koji su prije četiri godine, kao što bi ga trebali i u Londonu, predvodili Kobe Bryant i LeBron James. U finalu je prije četiri godine igrala Španjolska. SAD je pobijedio 118-107 u spektakularnoj utakmici.

Kad je ženski olimpijski turnir u pitanju, u A-skupinu raspoređene su nacionalne ekipe Angole, Kine i SAD-a, a u B Australije, Brazila, Velike Britanije i Rusije.

Izlučni turnir u turskoj Ankari od 25. lipnja do prvog srpnja iznjedrit će preostalih pet reprezentacija-sudionica. Za jedno od tih pet mjesta borit će se i hrvatske košarkašice.(TS)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Utakmicu po Utakmicu Utakmicu po Utakmicu

Nastavi čitati
divider