Košarka
SPORTOVI
Košarka
Kvalifikacije za SP

Okupila se košarkaška reprezentacija: Izbornik ne može računati na najbolje igrače, a čeka ih Slovenija

Hrvatske košarkaške u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo prvo čeka ogled protiv Slovenije.

Nakon što je ovog ljeta doživjela još jedan težak udarac i propustila se na domaćem terenu plasirati na Olimpijske igre, hrvatska košarkaška reprezentacija okreće novu stranicu.

Pred izbornik Veljkom Mršićem i njegovim igračima je start kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2023., a kako za ovaj ciklus nije mogao računati na igrače iz NBA-e i Eurolige, okupio je momčad gotovo u cijelosti iz domaće lige.

"Jedna nova reprezentacija, spoj mladosti i iskustva", rekao je izbornik Mršić, a Dino Rađa koji obnaša funkciju predsjednika stručnog savjeta HKS-a kaže.

"Kad si mlad ne razmišljaš puno, igraš utakmicu i pokušavaš svima pokazati da tvoje vrijeme dolazi. Imamo samo jedan zadatak, a to je izaći s terena krvavih koljena. Sve drugo će im se oprostiti".

"Imaju puno prostora za napredak i očekujem da iz utakmice u utakmicu budemo sve bolji", poručio je Mršić.

A prvi protivnik je ni manje ni više nego Slovenija.

Radi se o akutalnim Europskim prvacima iz 2017. godine, te reprezentaciji koja je senzacionalno igrala na Olimpijskim igrama gdje je mogala osvojitii više od četvrtog mjesta. Slovencima neće biti Dončića i Tobeyja, ali predvodit će ih odlični Klemen Prepelić i Jaka Blažić.

"Odmah na početku očekuje nas jedna zahtjevna utakmica na kojoj ćemo moći pokazati što smo tu radili četiri, pet dana. Naravno, nadamo se pozitivnom ishodu", rekao je Pavle Marčinković.

Nadali su se u Savezu da bi Mario Hezonja mogao dobiti dozvolu od svog UNIKS-a za nastup u nedjelju protiv Finske, ali to će biti teško ostvarivo.

A bit će bar malo lakše, ako bi u četvrtak tribine Draženovog doma bile dobro popunjene. Svaka iskrena podrška ovim mladim momcima, svakako je dobrodošla.
 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider