Košarka
SPORTOVI
Košarka
s centra na...

Okršaji u NBA-u nakon četiri mjeseca stanke: Jokić prebolio koronu pa zaigrao na novoj poziciji

U pripremnom susretu uoči nastavka NBA sezone LA Clippersi su pobijedili Orlando sa 99-90, Denver je slavio protiv Washingtona 89-92, Miami je porazio Sacramento 104-98, a New Orleans je bio uvjerljiv protiv Brooklyna 99-68.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Uuvodnom susretu nakon četiri mjeseca pauze LA Clippersi su pobijedili Orlando s a 99-90. Lou Williams sa 22 koša i Paul George sa 18 koševa bili su najefikasniji kod Clippersa u čijim redovima nije bilo Ivice Zubca. Kod Orlanda istaknuli su se Nikola Vučević sa 18 koševa i 10 skokova, te Michael Carter-Williams sa 16 koševa.

Denver je slavio protiv Washingtona s jednom od najviših startnih petorki u povijesti lige. Nuggetsi su započeli utakmicu s tri centra, pri čemu je Nikola Jokić igrao na poziciji playa.

Nuggetsi su otvorili utakmicu u sastavu Bol Bol (2.18), Nikola Jokić (2.13), Mason Plumlee (2.11), Jerami Grant (2.03) i Paul Millsap (2.01).

"Nije bilo lijepo sve vrijeme, ali dajte priznanje našim momcima. Imali smo puno igrača koji su igrali na pozicijama koje nisu njihove prirodne," kazao je glavni trener Nuggetsa Michael Malone.

Denver su do pobjede predvodili Troy Daniels sa 22 koša i šest skokova, Bol Bol je upisao 16 koševa i 10 skokova, dok je Jokić postigao 16 poena, uz po sedam skokova i asistencija. Kod Washingtona najefikasniji je bio Rui Hachimura sa 18 koševa i 9 skokova.

New Orleans je bio uvjerljivi protiv Brooklyna pobijedivši sa 99-68. Pelikani su nakon prve četvrtine imali devet koševa viška, a do konca su prednost samo povećali.

Kod New Orleansa najefikasniji su bili Nickeil Alexander-Walker i E'Twaun Moore sa po 14 koševa, a Netse je predvodio bivši igrač Cedevite Džanan Musa sa 11 koševa i pet skokova.

NBA starta 30.7. u Orlandu. Sezona će se nastaviti s dvije utakmice u noći sa četvrtak na petak po našem vremenu. Igrat će Utah Jazz protiv New Orleans Pelicansa, te Los Angeles Lakersi protiv Los Angeles Clippersa.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider