Košarka
SPORTOVI
Košarka
"Pravni presedan"

Odbijenica iz HKS-a: Cedevita Junior mora krenuti od najniže lige

Čelni ljudi hrvatske košarke nisu imali sluha za apel Cedevite.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski košarkaški savez (HKS) odbio je zahtjev kluba Cedevita Junior za nastupanjem u elitnoj HT Premier ligi i to uz obrazloženje da "nema dokaza da je Cedevita Junior pravni nasljednik nekadašnjega kluba Cedevita".

"Hrvatski košarkaški savez je zaprimio prijavu za natjecanje u HT Premijer ligi za sezonu 2019/20 od strane novoosnovanog pravnog subjekta KK Cedevita Junior. S obzirom na to da je KK Cedevita stekla neprenosivo pravo nastupa u HT Premijer ligi te kako nisu podastrijeti dokazi o tome da bi KK Cedevita Junior bila pravni sljednik KK Cedevite, Hrvatski košarkaški savez ne može prihvatiti navedenu prijavu za natjecanje", stoji u priopćenju na službenoj stranici HKS-a.

"U protivnom bi nastao neprihvatljiv pravni presedan koji bi dugoročno otvorio brojna statusno pravna i regulatorna pitanja koja ne bi bila prihvatljiva niti u skladu s važećim pozitivno pravnim propisima i normama. KK Cedevita Junior kao novoosnovani pravni subjekt ne može biti doveden u povoljniji sportsko pravni položaj u odnosu na ostale članice Hrvatskog košarkaškog saveza", kaže se u priopćenju, pa je izgledno da će Cedevita Junior krenuti ipak od najnižeg razreda hrvatske košarke, u Trećoj ligi centar.

Iz Cedevite još nisu reagirali na ovu odluku.

Vlasnik Cedevite Emil Tedeschi nedavno je odlučio napustiti Zagreb i udružiti se s ljubljanskom Petrol Olimpijom u novi klub Cedevita Olimpija sa sjedištem u ljubljanskim Stožicama. Očekuje se da će Cedevita Olimpija igrati u ABA ligi i Europskom kupu, a u klubu se nadaju i nastupu u Euroligi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider