Košarka
SPORTOVI
Košarka
JEDNO NOVO IME

Odabrana najbolja petorka NBA lige, europski trio ponovno u prvom planu

Europski trio Dončić-Antetokounmpo-Jokić ponovno je u prvom planu.

Giannis Antetokounmpo i Luka Dončić (Foto: Afp)

Nakon što su odradili posao po pitanju svih individualnih nagrada, iz NBA lige su objavili i odabir najbolje petorke lige. Zapravo, odabir tri najbolje petorke, budući da takvu praksu gaje još od 1989. godine.

U prvom planu ponovno je europski trio koji čine Nikola Jokić, Giannis Antetokounmpo i Luka Dončić. Njima je ovo drugo pojavljivanje u petorci sezone za redom. Giannisu ujedno četvrto u nizu, dok je Jokić u tom razdoblju izostao 2019./20., kad je bio u drugoj petorci, a Dončić sezonu ranije, ujedno svoju rookie sezonu.

Njima trojicu ovog puta su se u najboljoj petorci priključili dvojica kojima je to prvi put. Jedan od njih je Jayson Tatum, koji je prije dvije sezone bio u trećoj petorci te Devin Booker iz Phoenix Sunsa, kojem je ovo prvo pojavljivanje.

Drugu postavu čime DeMar DeRozan, Stephen Curry, Ja Morant, Kevin Durent i Joel Embiid, dok su u trećoj Trae Young, Chris Paul, LeBron James, Pascal Siakam i Karl-Anthony Towns. Jamesu je to već 18. pojavljivanje u nekoj od najboljih petorki lige.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider