Košarka
SPORTOVI
Košarka

Očaj Cibone na vrhuncu: Dugujemo 55 milijuna kn, pomozite!

Iz Cibone je stiglo priopćenje nakon što su se mediji raspisali o odustajanju Atlantic grupe od ulaska u klub.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Direktor Cibone Andro Knego potpisao je priopćenje kojim se pokušava vratiti velikog sponzora u igru. Sukob između predsjednika kluba Ive Jelušića i 'profesionalaca' u Ciboni dobili su tako nastavak, jer upravo jer Jelušić optužio djelatnike Cibosa za tjeranje sponzora. No, i Jelušić i tzv. profesionalci zaslužili su odlazak iz nekadašnjeg europskog diva zbog sramotnog duga od nevjerojatnih 55 milijuna kuna. Priopćenje donosimo u cjelosti…

>> Uspjeli otjerati ulagače: Atlantic grupa odustala od Cibone!

Poštovani g. Tedeschi i Veber,

Slijedom razgovora koji međusobno vodimo i iskazani interes vaše firme da se uključi u rješavanje novonastale krizne situacije u Klubu, kao startnu poziciju za dovršenje započetih pregovora želimo Vam ponuditi sljedeće:

1. Za temeljit i precizan dogovor bitno je definirati u kojoj ulozi želite ući u Klub, a naša ponuda odnosi se na poziciju generalnog sponzora. To je veoma važno znati radi podataka koje tražite i njihove selekcije i doziranosti. Ono što je činjenično stanje vezano uz dugovanja kluba, a potkrijepljeno je dostavljenim dokumentima, je sljedeće. Ukupni dug, zaključno s 31.12.2009. godine iznosi 55,035.297,50 kn i može se raščlaniti na nekoliko bitnih segmenata:

a) 24,154.185,00 dug po bilanci za 2009. g.

b) 21,500.000,00 kredit ZABA s kamatom

c) 9,384.112,50 sudski sporovi (bez kamate)

U posljednjih nekoliko godina, zbog nedostatka ulaganja u marketing i promociju, dio mogućnosti je ostao neiskorišten...

2. Vrijednost imovine košarkaškog kluba Cibona pod hipotekom, prema procjeni Zagrebačke banke iznosi 49,835.500,00 kn, te još 700 m2 poslovnog prostora koji nisu pod hipotekom, što je oko 9-10,000.000,00 kn. Sve navedeno je dovoljno za potpuno eliminiranje duga iz prošlosti, odnosno, kako ste u nekoliko navrata naglašavali “polazak od nule”. Bitno je naglasiti da kompletan dug ne dospijeva odmah, već postupno, kako će završavati sudski procesi i kada se postignu nagodbe s ostalim vjerovnicima, odnosno sa Zagrebačkom bankom oko načina otplate kredita. To znači da će se i imovina prodavati postupno i to počevši od zainteresiranih najmoprimaca koji žele otkupiti prostore u kojima su trenutno u posjedu.

3. U ovoj situaciji Klub traži financijsku pomoć koja bi mu omogućila podmirivanje dospjelog duga prema igračima za ovu sezonu, a zatim zajednički projekt koji bi omogućio daljnji opstanak i djelatnost. Vaš ulazak u klub s iznosom o kojem se do sada razgovaralo (15 do 20 milijuna kuna godišnje) donio bi stabilnost i mogućnost dugoročnog ulaganja u projekte, odnosno u konačnici i zaradu od prodaje igrača i dodatnog marketinga. Zauzvrat, nudimo vam sudjelovanje u odlučivanju u Upravnom i Izvršnom odboru kluba, uključujući i mjesto predsjednika Upravnog odbora, Izvršnog odbora i Skupštine kluba, čime biste dobili mogućnost nadzora nad investicijom, odnosno mogućnost upravljanja uloženim sredstvima.

4. Jasno je da uloga generalnog sponzora donosi sufiks Ciboninom imenu (Cibona Atlantic) kao marketinški dodatak, ali i sve ostale, gotovo neograničene, beneficije korištenja branda, reklamnog prostora, korištenja igrača u promotivne svrhe i svih ostalih pogodnosti predviđenih marketinškom ponudom. U posljednjih nekoliko godina, zbog nedostatka ulaganja u marketing i promociju, dio mogućnosti je ostao neiskorišten, no u zaista velikom broju utakmica na najvišoj razini i televizijskih prijenosa, otvara se ogroman prostor za co-branding i podizanje vrijednosti oba branda kroz zajedničke akcije.

S poštovanjem,

U Zagrebu, 19. ožujka 2010. g.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider