Košarka
SPORTOVI
Košarka
Život leti, kapetane

Obilježena 28. godišnjica smrti Dražena Petrovića

Dražen Petrović poginuo je 7. lipnja 1993. godine u prometnoj nesreći na autoputu u Njemačkoj u blizini Ingolstadta prilikom povratka s reprezentativnog turnira u Poljskoj.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Povodom obilježavanja 28. godišnjice pogibije ponajboljeg hrvatskog košarkaša svih vremena Dražena Petrovića izaslanstvo Cibone u društvu Draženove majke Biserke i zamjenika zagrebačkog gradonačelnika Luke Korlaeta položilo je vijenac i zapalilo svijeće na njegovu grobu na Mirogoju.

Cibonu su predstavljali predsjednik kluba Mladen Bušić, direktor Domagoj Čavlović, sportski direktor Marin Rozić te igrači Lovro Gnjidić i Danko Branković.

"Dražen je jači od svega, 28 godina ga fizički nema, a ni sama nisam mogla znati da će toliko ući u ljude i najveća je njegova medalja ljubav naroda. Zato nam je za proširenje Draženova muzeja iz Pariza stigla njegova voštana figura za koju sam mislila da neće preživjeti. Nadam se da ćemo taj dio proširenja obaviti do njegova rođendana zato što smo za proširenje već dio obavili. To će za djecu biti predivno jer su meni djeca na prvom mjestu. Dražen će pomoću svjetala u olimpijskim krugovima igrati košarku i djeca će gledati kako se sve može postići u životu radom i radom. Ovih dana baš sam jako emotivna", rekla je Biserka Petrović.

"Dražen je bio idol moje generacije. Košarka je bila medij preko kojeg smo se družili i razmjenjivali iskustva na školskim i kvartovskim košarkaškim terenima. U tom smislu apelirat ću da se sportska infrastruktura poboljša i da se sport i košarka kao medij i dalje koriste u tom smislu. Draženovo svjetlo sijat će zauvijek", izjavio je dogradonačelnik Korlaet.

"Ovaj dan je uvijek težak, uvijek si postavljamo pitanje je li moglo drugačije. Dražen je bez obzira na tih 28 godina i dalje živ i pripada svima nama. Izvor je čudesne inspiracije za sve one koji vole košarku. Njegova nevjerojatna energija, motivacija i rad napravile su da on traje toliko dugo. Dražen i Cibona su nerazdvojni, on je primjer za sve naše mlađe generacije", kazao je sportski direktor Cibone Marin Rozić.

Dražen Petrović poginuo je 7. lipnja 1993. godine u prometnoj nesreći na autoputu u Njemačkoj u blizini Ingolstadta prilikom povratka s reprezentativnog turnira u Poljskoj.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju
Sedam krugova Katra

Nastavi čitati
divider