Košarka
SPORTOVI
Košarka
NBA tržnica

Nurkić dobio bogatstvo u Portlandu, Parker nakon 17 godina napušta Spurse

Legendarni francuski playmaker je napustio Teksas nakon gotovo dva desetljeća.

Tony Parker, Manu Ginobilli, Tim Duncan (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Bivši košarkaš Cedevite i reprezentativni centar Bosne i Hercegovine Jusuf Nurkić (23) ostaje u Portland Trail Blazersima s kojima je dogovorio novi četverogodišnji ugovor.

Novi ugovor vrijedan je 48 milijuna dolara, ali američki mediji navode da je prije nekoliko mjeseci Nurkić odbio potpisati još bogatiji ugovor sa Portlandom.

Ostanak Nurkića bio je jedan od prioriteta Portlanda, u kojem je u prošloj sezoni imao prosjek od 14 koševa i devet skokova po utakmici.

Nurkić je dvije godine proveo u zagrebačkoj Cedeviti (2012.–2014.), a potom je otišao u NBA ligu. U Denver Nuggetsima je igrao dvije i pol sezone, a u veljači 2017. prešao je u Portland.

Parker prelazi u Hornetse

Nakon 17 godina u San Antonio Spursima francuski playmaker Tony Parker (36) karijeru će nastaviti u Charlotte Hornetsima s kojima je dogovorio dvogodišnji ugovor po kojem će zarađivati pet milijuna dolara po sezoni.

Parker je za San Antonio igrao od 2001. godine, te je sa Spursima četiri puta bio prvak NBA lige (2003, 2005, 2007, 2014), a 2007. godine bio je najkorisniji igrač finala doigravanja.

Parker spada u najveće legende Spursa, uz Tima Duncana, Davida Robinsona i Manua Ginobilija.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider