Košarka
SPORTOVI
Košarka
Uz potporu BBB-a

Novo ime za košarkaše koji dišu plavo - KK Dinamo Zagreb: ''Naš je cilj vrlo jasan''

Dugo se spremalo i konačno je zaživjelo - zagrebački košarkaški klub Rudeš uz potporu Bad Blue Boysa promijenio je ime u KK Dinamo!

Galerija KK Dinamo KK Dinamo Dresovi KK Dinamo

Zagreb je dobio još jedan Dinamo. Nakon nogometnog nastao je i Košarkaški klub Dinamo Zagreb, čiji je grb izvedenica originalnog grba Dinama s kojim ovaj košarkaški klub nije povezan, ali je, saznajemo, dobio dopuštenje za grb. No tvrde u KK Dinamu kako imaju podršku Bad Blue Boysa što je sigurno velika stvar za njih.

KK Dinamo Zagreb ustvari je dojučerašnji Košarkaški klub Rudeš. Radi se o klubu koji posljednjih godina puno ulaže u rad s mlađim kategorijama te je od kvartovskog kluba preko Prve lige stigao do novog imena. 

Na taj način plava groznica ušla je i na košarkaške terene. Novi igrač na košarkaškoj sceni s ozbiljnim ambicijama i ljudima koji stoje iza toga, a među njima je i poznati hrvatski trener Neven Spahija.

Priopćenje kluba prenosimo u cijelosti:

''Košarkaški klub Rudeš osnovan je davne 1972. godine inicijativom nekolicine košarkaških entuzijasta iz istoimenog zagrebačkog naselja. Tijekom 48 godina rada i postojanja, kroz Klub je prošao veliki broj kvalitetnih igrača te je postao stabilan i prepoznatljiv klub koji se natječe u Prvoj ligi Hrvatskog košarkaškog saveza.

Od 2006. godine i dolaskom nove uprave u Klub na čelu sa predsjednikom Mladenom Miholićem, Klub mijenja strategiju i posebna pažnja usmjeruje se prema radu s mlađim dobnim uzrastima te Klub u vrlo kratkom vremenu postaje jedan od najrespektabilnijih hrvatskih klubova u radu s djecom i mladeži. Više od 200 djece predškolskog i školskog uzrasta koji se natječu u svim ligama u organizaciji Košarkaškog saveza Zagreba i Hrvatskog košarkaškog saveza najbolji su dokaz upravo tog kvalitetnog i posvećenog rada. Klub je osnivač i mini košarkaške lige Rudeš, koja iz godine u godinu ima sve više polaznika i sudionika mlađeg školskog uzrasta.

KK Dinamo KK Dinamo (Foto: GOL.hr)

Jedan od naših najuglednijih trenera Neven Spahija prepoznaje klupski potencijal u radu s mlađim dobnim uzrastima i mladim trenerima te 2011. godine, na poziv predsjednika kluba Mladena Miholića, dolazi na mjesto potpredsjednika Kluba. Njegovim dolaskom KK Rudeš ambiciozno, predano i promišljeno kreće na put prema samom vrhu hrvatske košarke. Nižu se uspjesi, Klub osvaja prve medalje u omladinskim kategorijama, a seniorska ekipa, u kojoj igra većina igrača koji su ponikli u Klubu, ulazi u Prvu mušku ligu. Strategija rada s mladima pokazala se kao ispravan put.

''Dolazak na mjesto potpredsjednika KK Rudeš nije nikakva slučajnost. Dobro sam poznavao ljude koji su uključeni u rad Kluba, a i neki od njih su moji bivši igrači. Moj posao je košarka, a košarka se u KK Rudeš, a sada KK Dinamo Zagreb, vrlo ozbiljno shvaća. Klub je to u kojemu se isključivo apostrofira stručnost. Edukacija trenera i stručnog kadra jedan je od mojih osnovnih i redovnih dnevnih zadataka koje s veseljem obavljam jer s druge strane imam ekipu koja želi učiti i ići naprijed. Kada ste okruženi takvim ljudima, sportašima, mladima i naravno navijačima – uspjeh je neizbježan, a ja sam iznimno ponosan što sam dio ove ambiciozne sredine'', izjavio je Neven Spahija.

Dresovi KK Dinamo Dresovi KK Dinamo (Foto: GOL.hr)

Konstantan napredak Kluba rezultat je moderne organizacije, ambiciozne uprave Kluba i principa rada koji se temelje na stručnosti kadra, zajedno s motiviranim i predanim košarkašima.

Jasno je kako su ovi sportski uspjesi prerasli kvartovske okvire. Ambicije su puno veće, a stručno vodstvo Kluba, uz potporu navijača Bad Blue Boysa koji su u KK Rudešu prepoznali pravi zagrebački duh, spremno je i odlučno ići naprijed.

Stoga je posljednjih mjeseci provedeno studiozno ispitivanje javnog mijenja, vođeni su višemjesečni razgovori s upravom, članovima i navijačima te je jedini logički zaključak bio da Košarkaški klub Rudeš na skupštini Kluba koja je održana u travnju 2020. godine, promijeni ime u Košarkaški klub Dinamo Zagreb. To je jedino zagrebačko ime koje ima težinu za novi i ambiciozan zagrebački košarkaški program. Uz promjenu imena Kluba došlo je i do promjene na mjestu predsjednika Kluba. Dugogodišnjeg predsjednika Mladena Miholića zamijenio je Marijan Pojatina, koji će odlučno povesti ovaj program u nove pobjede.

O velikoj promjeni oglasio se i novoizabrani predsjednik Kluba Marijan Pojatina:

''Vrlo je važno naglasiti kako je odluka o promjeni imena došla nakon dugog promišljanja. U gradu Zagrebu sigurno ima mjesta za još jedan ozbiljan i ambiciozan klub, mi smo davno dokazali da smo zagrebački klub koji diše plavo, a to su prepoznali i naši navijači Bad Blue Boysi. Naš je cilj vrlo jasan, zahvaljujući preciznoj organizaciji Kluba, sa stručnjacima koji su iskustvo stjecali u europskim i američkim klubovima, s perspektivnim mladima igračima, želimo Klub dovesti na zavidnu razinu uz podršku cijelog grada. Veselimo se jeseni, novoj natjecateljskoj sezoni, ali najviše plavoj podršci s tribina jer ovi dečki koji dušu ostavljaju na terenu to zaslužuju'', stoji u priopćenju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju
Sedam krugova Katra

Nastavi čitati
divider