Košarka
SPORTOVI
Košarka

Novi zaplet oko Cibone: Bandić povlači prijedlog o sanaciji kluba!

Premda se nakon današnje Skupštine košarkaškog kluba Cibona na kojoj su usvojene ostavke predsjednika Vlatka Previšića i njegova Upravnog odbora, činilo kako se napokon krenulo u rješavanje nagomilanih problema u Ciboni, dogodio se novi zaplet.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iz ureda gradonačelnika Milana Bandića stiglo je priopćenje u kojem se tvrdi da na Skupštini nije ispoštovan dogovor o sanaciji kluba postignut 14. prosinca na sastanku gradonačelnika s v.d. predsjednikom Cibone Mihovilom Nakićem, predstavnikom zaposlenika Emilom Nakićem i kapetanom momčadi Marinom Rozićem. Zbog toga će gradonačelnik Bandić povući prijedlog što ga je uputio Gradskoj skupštini Grada Zagreba za sjednicu 20. prosinca, a ponovit će ga kad, i ako se ispoštuje spomenuti dogovor.

Naime, gradonačelnik je na sastanku u Gradskoj upravi ponovio da se Grad želi uključiti u rješavanje problema Cibone, uz uvjet da članovi Izvršnog i Upravnog odbora te Skupštine kluba podnesu ostavke, a da u međuvremenu sadašnji v.d. predsjednika Mihovil Nakić upravlja klubom. Na tom tragu, Bandić je pripremio prijedlog za Gradsku skupštinu koji sadrži plan sanacije prema kojem bi se u prvoj fazi u cijelosti preuzeo dug Zagrebačke banke te bi Grad preuzeo u vlasništvo i prostore na kojima je banka zabilježila hipoteku. Nakon prihvaćanja ovakvog prijedloga od strane gradskih zastupnika na sjednici 20. prosinca, formirala bi se nova uprava koja bi žurno utvrdila stvarno financijsko stanje kluba i također žurno gradonačelniku i gradskoj Skupštini predložila model sanacije.

>> VIDEO Bandićev ultimatum presudio: Članovi Uprave Cibone podnijeli ostavke!

"Sudionici sastanka najavili su sjednicu izvanredne Skupštine KK Cibona za 16. prosinca na kojoj se trebao ispoštovati dogovor, no iz zaključaka je vidljivo da to nije učinjeno, nego Skupština Cibone postavlja nove uvjete u vidu prijedloga da Grad kupi prostore koji su u vlasništvu Grada ili je, u najmanju ruku, njihovo vlasništvo sporno i čija ukupna vrijednost pokriva jedva polovicu ukupnog duga Kluba koje su stvorile dosadašnje uprave. Gradonačelnik još jednom apelira na članove Skupštine Cibone da ne ometaju početak sanacije kluba i poziva ih da žurno održe novu sjednicu na kojoj bi ispoštovali dogovor sa sastanka od 14. prosinca. Tako bi stvorili uvjete da gradonačelnik ponovo uputi prijedlog za sanaciju Kluba na sjednicu Gradske skupštine koja će se održati 20. prosinca jer je sljedeća iza tog datuma tek u veljači 2011," stoji u priopćenju.

Na današnjoj Skupštini kluba je odlučeno da se sva 32 poslovna prostora, smještena većinom u Ciboninu prolazu, predaju Gradu, ali po cijeni koju je procijenila agencija Zagrebačke banke ZANE, a to je 55 milijuna kuna. (Hina / V.H.)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider