Košarka
SPORTOVI
Košarka
S NBA PARKETA

Nove dobre partije Zupca i Šarića u porazu i pobjedi njihovih momčadi

Dario Šarić nastavlja igrati bitnu ulogu u ovosezonskim Warriorsima, dok se Ivica Zubac unatoč nelošim brojkama našao u uvjerljivo poraženoj momčadi.

Dario Šarić (Foto: Afp)

Kapetan hrvatske košarkaške reprezentacije Dario Šarić u gostujućoj pobjedi 120:109 Golden State Warriorsa protiv Detroit Pistonsa sudjelovao je s 12 poena (šut za dva 2-3, trica 2-5, slobodna bacanja 2-2), šest skokova te po jednom asistencijom i osvojenom loptom za 20:54 minuta provedenih u igri.

Warriorse je do šeste pobjede u osmom ovosezonskom nastupu predvodio i dalje sjajni Stephen Curry s 34 ubačaja, dok su u redovima mlade momčadi Pistonsa, u kojoj i dalje nema Bojana Bogdanovića, najefikasniji bili Cade Cunningham i Killian Hayes s po 21 poenom.

Zvjezdani Clippersi prizemljeni

Los Angeles Clippersi pretrpjeli su prilično uvjerljiv poraz 97:111 na gostovanju kod New York Knicksa, a hrvatski centar Ivica Zubac uklopio se u sivilo svoje momčadi, on je za 29:53 minuta provedenih na parketu postigao osam koševa (šut za dva 3-3, slobodna bacanja 2-4) uz sedam skokova, tri blokade i jednu osvojenu loptu.

Knickse su do pobjede vodili Julius Randle s 27 poena i 10 skokova te RJ Barrett s 26 ubačaja, dok su u zvjezdanoj momčadi Clippersa najučinkovitiji bili Kawhi Leonard s 18 te Russell Westbrook i James Harden s po 17 pogodaka.

Šamaniću garbage time

Luka Šamanić dobio je priliku u posljednjih 3:58 minuta u visokom porazu 113:130 Utah Jazza na gostovanju kod Chicago Bullsa te je to iskoristio za tri poena (šut za tricu 1-2) i po jedan skok i asistenciju. Zach LaVine sa 24 i DeMar DeRozan sa 21 ubačajem vodili su Bullse do lagane pobjede, dok su Lauri Markkanen s 29 koševa i Walker Kessler s po 15 pogodaka i skokova bili najbolji kod Jazza.

Prvaci Denver Nuggetsi odličnom predstavom u drugom poluvremenu na svom terenu nadigrali su New Orleans Pelicanse sa 134:116. Nikola Jokić upisao je novi triple-double učinak s 35 poena, 14 skokova i 12 asistencija za Nuggetse, Jordan Hawkins s 31 ubačajem bio je najefikasniji kod Pelicansa, kod kojih je Zion Williamson s 20 koševa, 10 skokova i 9 asistencija bio nadomak triple-doublea.

Nakon utakmica odigranih u ponedjeljak više nema neporaženih sastava jer su Boston Celticsi izgubili na gostovanju kod Minnesota Timberwolvesa sa 109:114 nakon produžetka. Celticsi su imali posljednji napad u četvrtoj četvrtini koji je tricom za pobjedu pokušao završiti Jaylen Brown, ali nije bio precizan, a u dodatnih pet minuta domaći su Wolvesi na krilima Anthonyja Edwardsa obranili domaći parket. Edwards je susret okončao s 38 koševa, 9 skokova i 7 asistencija, dok je Jayson Tatum s 32 ubačaja bio prvo ime kod Celticsa.

Vrlo je zanimljivo bilo u Miamiju, gdje je domaći Heat svladao Los Angeles Lakerse sa 108:107 iako nije ubacio niti jedan poen u posljednjih 3:50 minuta utakmice. Lakersi su se serijom 8:0 primakli na 108:107, a na semaforu je u tom trenutku ostalo 2:39 minuta do kraja. U preostalom vremenu više niti jedna momčad nije uspjela poentirati, a posljednju priliku za Lakerse propustio je Cam Reddish, koji je promašio tricu dvije sekunde prije kraja. Jimmy Butler postigao je 28 koševa za Heat, kod kojega je Bam Adebayo upisao triple-double s 22 ubačaja, 20 skokova i 10 asistencija, dok je strijelce Lakersa predvodio LeBron James s 30 ubačaja, a Austin Reaves uz 23 koša imao je i 10 skokova te 9 asistencija.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider