Košarka
SPORTOVI
Košarka
Za kamere Nove TV

Ekskluzivne snimke: Košarkaški Mozart konačno dobio muzej i u svom Šibeniku!

Na današnji dan 22. listopada rođen je najbolji hrvatski košarkaš svih vremena Dražen Petrović. Stan u šibenskoj ulici Petra Preradovića gdje je odrastao košarkaški Mozart pretvoren je u Draženov muzej.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kamere Nove TV ekskluzivno su zabilježile kako je osmišljen cijeli projekt i što će posjetitelji moći vidjeti u nekadašnjem stanu obitelji Petrović. Još nije sve raspakirano, svaki detalj još traži svoje mjesto, a stan u Preradovićevoj 3 užurbano se pretvara u muzej.

"Dugo se čekalo, ali ako se mene pita, šećer uvijek dolazi na kraju. Presretna sam što je baš ovdje gdje su djeca rasla, u Preradovićevoj," rekla nam je vidno uzbuđena Draženova majka, Biserka Petrović.

Tu je kaže Draženova majka sve. Njegova soba, odrastanje, karijera, život...

"Odavde je svoj grad, svoju ulicu ponio u svijet."

Ispred dvorane gdje je osvojio svoje prvo zlato, bit će otkriven spomenik. Napokon, kazat će Draženovi sugrađani, a onda će se zabrinuto zapitati zašto nema ruke u zraku, zašto ne slavi pobjedu i zašto se ne smije onako kako je samo on znao. Ali je Draženova priča u Šibeniku počela tako, objašnjava mama Petrović. Sjedio je gledao, upijao i nije imao mišiće kakve imaju košarkaši u Americi.

"Ja sam zadovoljna, to je priča djeteta koje se zamislilo nad svojom sudbinom, nad svojim odlaskom. Naviknut će se, to je priča koja treba Šibeniku."

Upravo su u tijeku posljednje pripreme za potpunu preobrazbu stana u muzej, čije se svečano otvorenje očekuje u subotu nakon otkrivanja spomenika. Tu su slike, lopte, medalje. Tu je Draženov rukopis, poruka bratu Aleksandru, kad bi s Cibonom došao u Šibenik igrati protiv mlađeg brata.

"Poznato je rivalstvo Dražena i Ace iz Šibenika i Cibone. Ovo je rijetko takvo svjedočanstvo", pohvalila se Aleksandra Vlatković, ravnateljica muzeja 'Dražen Petrović.

U subotu je rođendan Dražena Petrovića. Košarkaški Mozart i dalje živi u srcima svih koji su ga barem jedanput vidjeli na djelu...
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider