Košarka
SPORTOVI
Košarka
to još nije doživio

Osvajač NBA naslova s LeBronom šokiran neredima u Beogradu: Oglasio se bijesnom porukom

Šokantne scene prethodile su odlučujućoj utakmici finala ABA lige. Budućnost se oglasila oštrim priopćenjem, Repeša nije htio govoriti o događajima, a nekadašnji suigrač LeBrona Jamesa prozvao je ABA ligu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Finale ABA lige između Crvene zvezde i Budućnosti obilježila je napeta atmosfera na rubu regularnosti, a situacija je eskalirala uoči odlučujuće pete utakmice.

Susret u Beogradu kasnio je sat vremena; navijači Zvezde upali su u teren tijekom zagrijavanja i, prema priopćenju crnogorskog kluba, zasuli igrače Budućnosti svim raspoloživim predmetima, pa čak i dijelovima metle.

Nakon utakmice oglasio se Norris Cole, igrač Budućnosti koji je osvojio dva NBA naslova s LeBronom Jamesom u Miami Heatu.

''Bilo je ovo najgora, najneprofesionalnija utakmica/okruženje! Najgora!!!'' napisao je na Twitteru, a u objavi je označio službeni profil ABA lige i na taj način prozvao organizaciju.

Cole će vjerojatno cijeli život pamtiti to finale jer takve su scene u NBA-u doista nezamislive. Budućnost je na kraju uvjerljivo izgubila odlučujuću utakmicu, a Cole je bio najbolji strijelac momčadi Jasmina Repeše s devet koševa.

Hrvatski trener nije se pojavio na press-konferenciji nakon utakmice i na taj je način također poslao jasnu poruku. Ranije se Repeša požalio na loš tretman i ''toplo'' gostoprimstvo u Beogradu rekavši da su njega i njegove igrače vrijeđali i pljuvali.

Međutim, atmosfera je bila slična i u Podgorici; slučajno ili ne, u ovom finalu nije bilo gostujućih pobjeda - Zvezda je pobijedila triput u Beogradu, a Budućnost dvaput u Podgorici.

Oštro priopćenje Budućnosti: "Za nas ABA liga više ne postoji"

Nakon svega oglasili su se i iz podgoričkog kluba oštrim priopćenjem.

''U dogovoru s Čovićem direktor i sportski direktor ABA lige omogućili su neregularnost u petoj utakmici finala i fizičke napade na igrače Budućnost Volija. Igrači i stručni stožer doživjeli su horor - linč i fizičko nasilje.

Nakon napada koji su zabilježile kamere i prenijeli svi mediji, uključujući i srpske, a koje su snimili i članovi naše delegacije, kada su igrači gađani upaljačima, drškama, stolicama i drugim predmetima i kada su napadnuti od velikog broja navijača na terenu, povukli su se u svlačionicu, spašavajući se od agresije, potpuno nezaštićeni od policije i pored obećanja koje je policija danas poslala Klubu u službenom priopćenju.

Povrijeđeni su igrači Norris Cole, Suad Šehović, a Nemanja Gordić pogođen je stolicom. Svjesni da je atmosfera takva da nema uvjeta da se odigra utakmica, od čelnika ABA lige, za koje smo dobili informaciju da su ucijenjeni od strane Crvene zvezde, tražili smo da se isprazni dvorana ili da se utakmica odigra sutra.

Nažalost, mada su Novosel i Čabarkapa vidjeli da su naši igrači u pravom smislu riječi jedva izvukli živu glavu i da bi došlo do ozbiljnih povreda košarkaša i stručnog stožera, s potencijalno smrtnim slučajem da su još nekoliko minuta ostali na terenu, inzistirali su na tome da se za pet minuta vrate na teren, s prijetnjom da će se utakmica registrirati službenim rezultatom od 20:0 u korist Crvene zvezde.

Svjesni da u toj situaciji možemo biti samo poraženi, prihvatili smo da bismo sačuvali igrače i stručni stožer. Ponosni smo na naš tim što je u takvoj situaciji ipak izišao na teren. O svim ćemo događajima detaljno i s dokazima informirati klubove vlasnike ABA lige jer s ljudima koji su nas doveli u ovu neprihvatljivu i ponižavajuću situaciju, ABA liga od večeras ne postoji. Očekujemo njihovu smjenu'', stoji u priopćenju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider