Košarka
SPORTOVI
Košarka
isključen, prijeti mu suspenzija

VIDEO Jokić složio na pod Morrisa s leđa, požalio kad je vidio usporenu snimku svojeg poteza

Nikola Jokić isključen je na utakmici protiv Miami Heata nakon teškog incidenta.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Denver Nuggetsi pobijedili su Miami Heat na svojem terenu 113:96, no utakmica će biti upamćena po velikom incidentu Nikole Jokića, koji je isključen, a prijeti mu i nekoliko utakmice suspenzije. Srpski centar je izgubio živce nakon jednog prekršaja te potom još gore reagirao napadom s leđa.

Incident se dogodio nešto više od dvije minute prije kraja utakmice. Jokić je osvojio loptu u obrani i krenuo prema suparničkom košu, a Markieff Morris mu se postavio tijelom i napravio prekršaj. To je Jokića izbacilo iz takta te je odmah nasrnuo na Morrisa, koji se kretao prema svome košu i nije vidio kako mu Srbin nasrće s leđa.

Jokićev napad bio je žestok, nakon čega su svi uletjeli u teren kako bi spriječili tučnjavu do koje, srećom, nije došlo iako je Jimmy Butler nekoliko minuta ''brojao'' sve po spisku srpskom košarkašu.

Jokić požalio kad je vidio snimku

Morris je uspio izbaciti iz takta Jokića svojim također prljavim prekršajem, no Jokićeva je reakcija bila izvan svake pameti. Amerikanac je ostao ležati na parketu dugo vremena, stigla je i ekipa Hitne pomoći, no uspio je izaći s parketa na nogama.

''Bio je to opasan i prljav potez. Prije toga je bio jedan od onih tipičnih prekršaja kojim zaustavljate kontre. Sve nakon toga je bilo apsolutno nepotrebno'', rekao je trener Miamija Eric Spoelstra.

Jokić je priznao medijima kako je mislio da se u tom trenutku mora zaštititi, ali kad je vidio usporenu snimku, bilo mu je žao.

''Bio je to glup potez. Osjećam se loše. Ne smijem tako reagirati. Mislim da je to bila prljava igra i da sam se morao zaštititi. Netko mi je pokazao snimku, njegova je glava napravila trzaj nakon guranja i sad mi je žao. Bila je to loša odluka'', posuo se pepelom na neki način srpski košarkaš i prošlogodišnji MVP NBA lige.

Morris je zaradio ozljedu vrata, a Jokić će vjerojatno dobiti suspenziju. Na koliko točno utakmica, nije poznato, ali Denver bi već protiv Indiane u srijedu mogao igrati bez tri svoja najbolja igrača budući da su Jamal Murray i Michael Porter Jr. ozlijeđeni.

Incident pogledajte ovdje.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider