Košarka
SPORTOVI
Košarka
Otkazi NBA zvijezda

Šok za Srbiju: Đorđević ostao bez najveće zvijezde za Eurobasket i nije jedini

Ono što se moglo naslutiti posljednjih tjedana dobilo je i konačnu potvrdu – Nikola Jokić neće igrati za Srbiju na Eurobasketu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska nije jedina reprezentacija koja neće biti u punom sastavu na Eurobasketu. Štoviše, ima nekoliko reprezentacija koje su pogodili puno veći otkazi nego našu. Zbog toga i ne treba odmah osuđivati mlade igrače ako su otkazali nastup kako bi individualno postali bolji igrači ili su to od njih zatražili njihovi NBA klubovi.

Nikola Jokić nova je velika zvijezda koja je otkazala nastup na Eurobasketu. Sjajni mladi srpski centar potvrdio je to izborniku Aleksandru Đorđeviću putem telefonskog razgovora, a kao razlog je naveo poboljšanje određenih elemenata u svojoj igri. Jokić je tu odluku donio bez pritiska čelnih ljudi Denvera, koji su već ranije izjavili kako neće utjecati na njegovu odluku, prenosi ''Sportski žurnal''.

Zbog sličnih razloga za Hrvatsku bi trebao otpasti Mario Hezonja, koji je još prije nekoliko mjeseci izjavio kako je to vrlo izgledna opcija. Iako Aco još nije odustao od njega. Međutim, ako puno veća zvijezda poput Jokića neće igrati kako bi dodatno usavršila svoju igru, onda ni mi nismo u poziciji osuđivati jednog Hezonju ili Zupca kojima je puno više potrebnije raditi na sebi.

Uostalom, to su njihove odluke i za dobrobit njihovih karijera. Primjerice, Francuska je ovo ljeto ostala bez dvojice ključnih igrača, Nicolasa Batuma i Rudyja Goberta, a Vincent Collet okrenuo se mlađim snagama bez previše prigovaranja.

K tome, Srbija će na Eurobasketu biti oslabljena za još jednog sigurnog startera i NBA igrača, Nemanju Bjelicu. Doduše, on je otpao zbog teške ozljede s početka godine i kako bi potpuno zdrav dočekao početak nove sezone. Đorđević će biti i bez Milutinova, Dangubića i četvorice mladih.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider