Košarka
SPORTOVI
Košarka
Svaka čast, čestitke!

Veličanstvena sezona i podatak za povijest: Nikola Jokić najbolji igrač NBA lige!

Fantastični centar Denver Nuggetsa potpuno zasluženo je proglašen ovosezonskim MVP-em.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

NBA liga je odlučila: najkorisniji igrač (MVP) ove sezone je Nikola Jokić iz Denver Nuggetsa!

Fenomenalni srpski centar uvjerljivo je odnio ovu prestižnu nagradu. O tome kakva je bila njegova ovosezonska dominacija i koliko je zasluženo što je Jokić proglašen brojem jedan, najbolje svjedoči podatak da je u ovom izboru odnio 91 glas, a drugoplasirani Stephen Curry tek pet. Slijede Chris Paul (dva) te Joel Embiid, Giannins Antetokounmpo i Derrick Rose s po jednim...

Jokić je ove sezone briljirao s prosjekom od 26 koševa, 11 skokova i osam asistencija po utakmici.

Ne samo što su mu brojke impresivne, njegova igra je čudesna za nekog tko je visok 211 centimetara. Način kretanja, pregled igre… Sve to čini ga prvom violinom Nuggetsa koji u polufinalu Zapadu igraju protiv Phoenix Sunsa i nadaju se proboju u konferencijsko finale premda su prvu utakmicu izgubili u gostima u Arizoni.

Svoju košarkašku karijeru Jokić je započeo u Mega Basketu, klubu iz kojeg je draftiran u NBA ligu. Te 2014. Jokić je izabran od strane Denver Nuggetsa, ali ne u prvom krugu drafta (TOP 30) nego tek kao 41. pick.

Zbog te činjenice sada je ispisao povijest, postavši najniže draftirani igrač koji je proglašen MVP-em. Što reći nego - kapa dolje majstore!

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider