Košarka
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Košarka
Babo među boljima u porazu

Luda večer u NBA-u: Jokićeva predstava karijere i nekoliko sjajnih okršaja

Indiana Pacersi doživjeli su treći poraz zaredom nakon što su ih na njihovu parketu sa 117-112 nadigrali New Orleans Pelicansi predvođeni dvojcem Anthony Davis - DeMarcus Cousins.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Indiana je početkom treće četvrtine imala 14 koševa prednosti, ali tada se razigrao Cousins koji je 20 od svoja 32 koša postigao u drugom poluvremenu.

Odluka o pobjedniku pala je u posljednjoj minuti u kojoj je Bojan Bogdanović polaganjem doveo domaću momčad do jednog poena zaostatka (112-113). No, bio je to posljednji ubačaj Pacersa na utakmici. Na 15 sekundi do kraja Cousins je presudio domaćoj momčadi tako što je nakon promašenog slobodnog bacanja Jruea Holidaya uspio prvi doći do lopte i odbiti je u koš za konačnih 117-112.

Bojan Bogdanović imao je vrlo dobru napadačku večer koju je završio s 14 koševa, uz šut 6/9, za tricu 2/4. Tome je dodao tri skoka i jednu asistenciju za 22 minute na parketu. Pacerse je s 21 košem, 12 skokova i tri blokade predvodio Myles Turner, no nije imao šanse u borbi s Cousinsom i Davisom. Cousins je završio dvoboj sa 32 koša, 13 skokova i šesta asistencija, a Davis s 37 poena, 14 skokova i četiri asistencije. Obojica su imala po dvije blokade.

Niz od tri uzastopna poraza u Clevelandu prekinuli su aktualni doprvaci koji su u svojoj Quicken Loans Areni svladali Milwaukee sa 124-119, uz 32 koša i 16 skokova Kevina Lovea te 30 koševa, osam skokova i devet asistencija LeBrona Jamesa. Gostima nije pomoglo 40 koševa i devet skokova sjajnog Grka Giannisa Antetokounmpa.

Ako već nisu obrambeno na visokoj razini, Cavsi su konačno popravili vanjski šut koji ih je mučio, pa su protiv Bucksa pogodili devet trica iz 18 pokušaja. U tom se segmentu probudio J. R. Smith te postigao 20 koševa gađajući trice 5/7.

Gosti su uz Antetokounmpa imali raspoloženog Khrisa Middletona s 20 koševa, 11 asistencija i sedam skokova te Malcoma Brogdona koji je ubacio 22 poena uz šest asistencija i pet skokova. Mirza Teletović je postigao 16 poena gađajući trice 4/8.

Tek drugu pobjedu u sezoni ostvario je Sacramento iznenađujuće pobijedivši pred svojim navijačima Oklahoma City sa 94-86. Košarkaši Thundera imali su očajnu šutersku večer, pogodivši samo 29 od 86 šuteva iz igre (33,7 posto). Russell Westbrook je za 20 poena potrošio 21 loptu, a tome je dodao 12 skokova i šest asistencija. Još su lošiji bili Paul George i Carmelo Anthony. George je za 12 poena šutnuo 16 puta, a Anthony za 16 koševa potrošio 17 lopti. Sacramentu su pobjedu donijeli igrači s klupe. Šuter Buddy Hield postigao je 21 koš, Justin Jackson 16, a DeAaron Fox uz 10 koševa je podijelio osam asistencija. Zach Randolph je postigao 18 poena uz osam skokova.

Učinak večeri, ali i karijere, imao je srpski centar Nikola Jokić, koji je u domaćoj pobjedi Denvera 112-104 protiv Brooklyna ubacio 41 koš te imao 12 skokova i pet asistencija. Po 17 koševa za pobjednike ubacili su Paul Millsap i Will Burton, dok je goste sa 21 poenom predvodio Tyler Zeller.

Najuzbudljivija završnica odigrana je u Portlandu, gdje je Memphis došao do minimalne pobjede 98-97, a C. J. McCollum promašio šut za pobjedu domaće momčadi, iako je do tada postigao 36 koševa i bio uvjerljivo najbolji igrač Trail Blazersa. Mike Conley je ubacio 20 koševa uz šest asistencija, a Tyreke Evans sa 21 košem bio najbolji strijelac Grizzliesa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider