Košarka
SPORTOVI
Košarka
Zvijezda u SAD-u

Lijepa Zagrepčanka rastura na faksu: Hrvatica nominirana za jednu od najprestižnijih nagrada u sveučilišnoj košarci

Zagrepčanka Nika Muhl ponajbolja je razigravačica u elitnoj diviziji američke ženske sveučilišne košarke.

Galerija Nika Muhl Nika Muhl Nika Muhl Nika Muhl

Košarkašica sveučilišta Connecticut Nika Muhl (21), inače rođena Zagrepčanka, briljira na studiju u SAD-u. Nominirana je među deset kandidatkinja za nagradu Nancy Lieberman, koja se dodjeljuje najboljoj organizatorici igre u elitnoj diviziji američke sveučilišne košarke.

Riječ je o jednoj od najprestižnijih nagrada u ženskoj sveučilišnoj košarci, a kandidatkinje moraju pokazati karakteristike vođe, kao i svoje košarkaške sposobnosti.

Skida rekorde UConna

Muhl je svoju nominaciju zaslužila kao organizatorica igre i jedna od iskusnijih igračica sveučilišta UConn, odnosno kao jedna od najboljih asistentica među američkom sveučilišnom elitom. Imala je dvoznamenkasti broj asistencija u čak devet utakmica u tekućoj sezoni, što je apsolutan rekord sveučilišta jer nijedna košarkašica UConna ranije nikad nije imala više od tri takve utakmice u sezoni.

Najbolja je asistentica u sezoni s ukupno 184 asista, što je oko 8,8 po susretu, a ove sezone postavila je i rekord sveučilišta s čak 15 asista u jednoj utakmici, također predvodi svoju momčad po broju ukradenih lopti s čak 32 komada.

Listu od deset kandidatkinja u ožujku će prepoloviti izborno povjerenstvo koje sačinjavaju članovi medija, treneri, sportski direktori i članovi košarkaške Kuće slavnih. Dobije li nagradu, Muhl će postati šesta igračica Huskiesa koja je dobila taj prestižni kipić…

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider